Home » OBAVEŠTENJA » Uslovi rada u javnom prevozu su katastrofa

Uslovi rada u javnom prevozu su katastrofa

Kako vožnja bez klime utiče na vozače i  da li je to najgrublje kršenje radničkih prava na koje su radnici JP GSP davno oguglali?

U emisiji  „Probudi se“ odgovore na to pitanje, ali i o kršenju radničkih prava, nedavnom protestu radnika GSP, odlivu vozača i mobingu sindikalnih aktivista govorili su Miša Božić predsednik sindikata Sloga u GSP i Marko Miletić urednik portala „masina.rs“, specijalizovan za radnička prava.

–  Ako prosečno građani provedu od 10 do 30 minuta u javnom prevozu i teško to podnose, možete zamisliti kako je vozaču koji vozi bez klime. Ima dosta vozila na koje je fabrički nemoguće ugraditi klime i dosta vozila na kojima je ona neispravna, rekao je Božić.

On je ukazao i da ima dosta vozila koja su stara i po 20 godina.

Miša Božić – Sloga GSP

Kada su u pitanju radnici i njihova prava, urednik portala „masina.rs“ Marko Miletić je rekao da u svim javnim preduzećima postoji veliki pritisak na radnike da se ne organizuju, da ne deluju i da se ne bore za svoja prava i poboljšanje rada tih preduzeća.

Miletić je kazao da u samom GSP postoje 24 sindikata, od kojih mnogi ništa ne rade u smislu da javno istupaju i da se bore za svoja prava. Oni su ugušeni ili su formirani samo kako bi amortizovali nezadovoljstvo radnika i služe tome kako bi ih razjedinili.

–  Imamo nekoliko sindikata koji javno istupuju, Sloga je jedan od njih.

Marko Miletić – masina.rs

On je posebno naglasio da radnici javnih preduzeća trebaju da imaju u vidu da je za usluge koje se tiču jako velikog broja ljudi, poput GSP, jako važno da se obrate i samim korisnicima, zato što problemi koje imaju nisu samo problemi radnika nego i problemi svih korisnika usluga.

U nastavku pogledajte VIDEO

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content