Home » OBAVEŠTENJA » Veliki uspeh sindikata, još 400 radnika Aerodroma Nikola Tesla dobilo stalan posao

Veliki uspeh sindikata, još 400 radnika Aerodroma Nikola Tesla dobilo stalan posao

Beograd, 25.02.2017. godine – Nakon protesta sindikata Aerodroma Nikola Tesla, 13. februara na parkingu aerodroma, a u kome je učestvovao i naš sindikat Sloga, Vlada Srbije je donela odluku da 400 radnika koji su do sada radili po ugovoru preko agencija dobije stalan posao.

Tim povodom juče je vršilac dužnosti direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu Saša Vlaisavljević rekao da je za nekoliko meseci ukupno 600 radnika dobilo stalan posao na aerodromu.

Predrag Adamov

Predsednik sindikata „Sloga Aerodrom Nikola Tesla“, Predrag Adamov, kazao je da je zapošljavanje radnika za stalno veliki uspeh svih sindikata na Aerodromu, ali i zalaganje njihovog direktora Vlaisavljevića da se sprovede ranije dogovoreno i da radnici koji su radili preko agencija (neki više i od 20 godina) dobiju ugovore za stalno i tako ostvare sva prava koja im pripadaju po zakonu, poput regresa, godišnjeg odmora i sl.

Adamov se ujedno zahvalio i Vladi Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću i resornoj ministarki Zorani Mihajlović na prepoznavanju problema i donošenju ove za njih veoma važne odluke.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*