Home » OBAVEŠTENJA » Velika radnička pobeda, FAP i Priboj nastavljaju da žive!

Velika radnička pobeda, FAP i Priboj nastavljaju da žive!

Priboj – Beograd, 24.11.2016. – Nakon duge i iscrpljujuće borbe sa državom, štrajkova, blokada i raznih pritisaka, radnici pribojskog FAP-a predvođeni Miroslavom Mrševićem, predstavnikom sindikata „Sloga FAP“ i osnivačem Udruženja „Radnik nije rob!“ ostvarili su jedan od svojih ciljeva i ulili nadu u opstanak fabrike koja je simbol grada Priboja.

1

Miroslav Mršević

Oni su se odrekli svojih potraživanja i u narednih pet godina dobijaće akcije čija je ukupna vrednost oko osam milijardi dinara, a buduće upravljanje tom fabrikom biće ponuđeno vojsci Srbije koja za početak očekuje od FAP-a  30-ak vozila, kaže Miroslav Mršević

Mršević je naglasio da su državni poverioci FAP-a dobili obavezujuću preporuku da to urade, dok su se radnici sami na to odlučili, budući da su dobili uveravanja da će njihove akcije u vidu zaostalih plata otkupiti skupština opštine Priboj po nominalnoj vrednosti.

On je rekao da za početak očekuje od Vojske Srbije da na posao pozove oko 150 nekadašnjih radnika FAP-a, od 650 zaposlenih, koliko ih je nekada bilo, i naglašava  da nije u potpunosti ono šta je očekivano, ali da je taj broj moguć i u granicama realnog.

„Ovo je bolje rešenje nego što su imala preduzeća IMT ili BIP. Mi nismo ugašeni i nada još uvek postoji i živi, a za svaku promenu koja bi išla na štetu radnika smo uvek spremni da reagujemo i pokrenemo dalju borbu“, ističe naš veliki sindikalni borac, Miroslav Mršević.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čestitaju kompletnom rukovodstvu sindikata „FAP Sloga“, posebno  radnicima FAP-a koji su im ukazali poverenje i nisu naseli na razne trikove kojima bi im se fabrika u potpunosti ugasila.

„Želimo vam i dalje puno uspeha u borbi koja nije završena i koja će uvek trajati. Ponosni smo na Vas!“

Složno i jedinstveno u svaku dalju pobedu!

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content