Home » OBAVEŠTENJA » Velika borba za reprezentativnost u Parking servisu, ali i opstrukcije!?

Velika borba za reprezentativnost u Parking servisu, ali i opstrukcije!?

Beograd, 19.05.2018. godine. – Deo menadžmenta uz pomoć drugih sindikata u Javno komunalnom preduzeću za javne garaže i parkirališta, poznatijem kao Parking Servis Beograd, ovih dana raznim opstrukcijama pokušavaju da spreče naš sindikat da stigne do reprezentativnosti.

Uprkos tome što se broj za reprezentativnost povećao prijemom više stotina radnika, mahom partijskih kadrova, u “Slogu” se zbog njene opštepoznate beskompromisne borbe za prava radnika svakoga dana učlanjuje veći broj zaposlenih.

Paradoks je, međutim, u tome da čim predsednik Sloginog sindikata Dragan Ljubić preda nove pristupnice za utvrđivanje reprezentativnosti, u roku od 15 minuta imena novoučlanjenih završe kod stranačkih aktivista u Opštini Rakovica, koji onda ljude za koje sumnjamo da su zaposlili zovu telefonom i traže da se odmah isčlane iz Sloge.

Dragan Ljubić i Željko Veselinović

–  Pritisci i pretnje na naše članove postali su svakodnevnica. Celokupna mašinerija Parking Servisa potpomognuta delom menadžmenta i uz podršku rukovodstva Opštine Rakovica čini sve da Sloga ne dobije reprezentativnost, ali im to neće uspeti, kaže predsednik Sloge u JKP Parking servis Beograd Dragan Ljubić.

Upravo zbog ovoga je i predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Željko Veselinović zajedno sa Draganom Ljubićem nedavno obišao radnike tog preduzeća u pogonu na Starom Sajmištu, koji su mahom u našem sindikatu.

Tom prilikom je razgovarao sa jednim od direktora pogona “Pauka”, koji je predsedniku dao uveravanja da se u jedinici kojom on rukovodi ne vrši nikakav pritisak na članove sindikata Sloga.

O svim dešavanjima i problemima u ovom JKP preduzeću, upoznat je ranije i generalni direktor Andrija Čupković, kome se dopisom krajem nedelje u ime sindikata obratio predsednik Sloge Željko Veselinović zahtevajući sastanak.

–  Ukoliko direktor nastavi sa ignorisanjem sastanka, koji se tiče isključivo prava na socijalni dijalog, na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Beograda postaviću pitanja i tražiti odgovor od nadležnih o svim našim opravdanim sumnjama koje se već duže vreme dešavaju u Parking servisu, istakao je Veselinović.

Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ ovim putem ističe da pruža punu podršku, solidarnost i svaku drugu pomoć kolegi i predsedniku u Javno komunalnom preduzeću za javne garaže i parkirališta Draganu Ljubiću, njegovim najbližim saradnicima i svim članovima sindikata.

Info služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*