Home » OBAVEŠTENJA » VAŽNO OBAVEŠTENJE ČLANSTVU USS SLOGA

VAŽNO OBAVEŠTENJE ČLANSTVU USS SLOGA

Nakon više od mesec dana bespravno uzurpiranih prostorija u Ustaničkoj 64 i celokupne dokumentacije sindikata, konačno je stavljena tačka. Tehnička oprema i arhiva sindikata su ponovo u posedu većinskog članstva.

Beograd, 17. avgust 2014.godine — Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ doneo je odluku da se uđe u prostorije sindikata, preuzme dokumentacija, oprema sindikata i izvrši popis. U skladu sa tom odlukom imenovana je popisna komisija, koja je, juče,16. avgusta ušla u prostorije u Ustaničkoj 64 i izvršila preuzimanje tehničke opreme i dokumentacije za popis.

Odluka je doneta na inicijativu i pritisak članstva, nakon nedavnog pokušaja vanstatutarne smene predsednika Željka Veselinovića, njegovog neosnovanog blaćenja u javnosti fabrikovanim aferama, a sve u cilju diskreditacije Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ kao najmlađeg i najglasnijeg radničkog sindikata u Srbiji.

Podsećanja radi, Jovan Đurić iz Sindikata “Zastava kamioni iz Kragujevca“ i manja grupa lica, bez podrške članstva, 8. jula 2014. godine, nezakonito i na silu uzurpirala je prostorije sindikata u Ustaničkog 64 u Beogradu, zamenila bravu na ulaznim vratima i na potpuno nezakonit i vanstatutaran način proglasila sebe nekakvim „osnivačima i predstavnicima“  Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Prilikom zamene brave, unajmili su privatno obezbeđenje, koje ih je nakon petnaest dana napustilo jer im nisu uplatili ni dinar od onoga šta su se sa njima dogovorili.

I ne samo to, već su nastavili da svakodnevno troše resurse sindikata i nanovo zadužuju njegovo članstvo, te je sindikat umesto da se bavi borbom za prava radnika i aktuelnom problematikom nastalom nakon usvajanja Zakona o radu i Zakona o privatizaciji i stečaju,  zbog kojih će mnogi radnici i članovi USS Sloga uskoro ostati bez svojih radnih mesta i na ulici, na žalost – bio prinuđen da se bavi samim sobom.

Uvidevši da se daljim ostankom ove grupe isključenih članova sindikata u tim prostorijama svakodnevno nanosi materijalna šteta članstvu, doneta je odluka o popisu, imenovanju popisne komisije i preuzimanju tehničke opreme i dokumentacije.

Ovim je nakon više od mesec dana konačno stavljena tačka na normalno funkcionisanje sindikata. Tehnička oprema i arhiva  su od juče ponovo u posedu većinskog članstva Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koje predvodi njen lider i legalno izabrani predsednik Željko Veselinović.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Trebali ste …..Ovako su suvise dobro prosli.Zna se kako prolaze oni koji hoce pucem da se domognu vlasti i para i to bez icije podrske u clanstvu.

  2. Bas tako Danijela.Pa zar Djura da mi bude predsednik.To je uvreda za svakog clana u Srbiji.I Milena penzioner.Koga ona moze da predstavlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content