Home » OBAVEŠTENJA » Jačanje sindikata “Sloga“ u Vojsci Srbije

Jačanje sindikata “Sloga“ u Vojsci Srbije

Beograd, 15. avgust 2014. godine  — Posle nekoliko meseci zastoja u radu zbog propusta i neažurnosti sada već isključenih članova centrale sindikata, Sindikat “Sloga Ministarstvo odbrane regionalni centar Beograd” je ponovo počeo sa aktivnostima.

Dragan Motić

Dragan Motić

Ovaj sindikat je formiran još u februaru mesecu ove godine na inicijativu Dragana Motića, predsednika sindikata “Sloga VMA” i predsednika sindikata “Sloga Vojska Republike Srbije”, čime “Sloga” pretenduje da bude najbrojniji sindikat u Vojsci Srbije.

“Sada moramo da se još više i aktivnije posvetimo onim sindikatima u Vojsci Srbije koji su ostali zapostavljeni zbog nemara ljudi za koje se tek sada otkrilo da su namerno opstruisali rad i jačanje Udruženih sindikata Srbije “Sloga” na terenu, i koji srećom sada nisu više sa nama” rekao je Dragan Motić.

Motić je kazao da je sa predsednicom sindikata Gordanom Bajić dogovoreno da se u što skorijem periodu održi sastanak sa načelnikom Centra i da se obavi radni sastanak sa svim zaposlenima na kojem će sindikat biti predstavljen.

Sindikalno organizovanje u oružanim snagama Srbije počelo je od 2011.godine, donošenjem uredbe Vlade Srbije, čime se i naša zemlja svrstala u red armija razvijenih zemalja, uključujući i regiona, poput Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, koje su omogućile pripadnicima vojske da se sindikalno organizuju.

Iako po zakonu nemaju pravo na štrajk poput ostalih sindikata, sindikalno udruživanje u Vojsci Srbije je osnov za stupanje u pregovore sa poslodavcem i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Informativna služba USS Sloga

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*