Home » SAOPŠTENJA » Sindikat ponovo u posedu svoje opreme i dokumentacije
Sindikat ponovo u posedu svoje opreme i dokumentacije

Sindikat ponovo u posedu svoje opreme i dokumentacije

Nakon više od mesec dana bespravno uzurpiranih prostorija u Ustaničkoj 64  i celokupne dokumentacije Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, tehnička oprema i arhiva sindikata su ponovo u posedu većinskog članstva koje predvodi njen lider i legalno izabrani predsednik Željko Veselinović.

Na osnovu odluke Glavnog odbora, popisna komisija sindikata je, juče, 16. avgusta ušla u svoje prostorije u Ustaničkoj 64 i izvršila preuzimanje tehničke opreme i dokumentacije, preselila ih u nove prostorije gde će u narednim danima biti izvršen detaljan popis.

Odluka Odbora je doneta na inicijativu i pritisak članstva, nakon nedavnog pokušaja male i nepodržane od članstva grupe ljudi da smene legalno izabranog predsednika, mimo procedura i Statuta sindikata, te činjenicom da se daljim ostankom te grupe u prostorijama u Ustaničkoj 64/11 svakodnevno nanosi materijalna šteta sindikatu i celokupnom članstvu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Svesni smo da će druga strana ovaj događaj prikazati kao nasilan pokušaj, ili nekakvu pljačku imovine sindikata, o čemu nema ni govora,  jer se postupalo isključivo u skladu sa Statutom sindikata i odlukama njegovih legalno izabranih najviših organa.

U Beogradu, 17. avgusta 2014. godine

Glavni odbor USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Tako je.Bravooooo.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top