Home » SAOPŠTENJA » Sindikat ponovo u posedu svoje opreme i dokumentacije

Sindikat ponovo u posedu svoje opreme i dokumentacije

Nakon više od mesec dana bespravno uzurpiranih prostorija u Ustaničkoj 64  i celokupne dokumentacije Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, tehnička oprema i arhiva sindikata su ponovo u posedu većinskog članstva koje predvodi njen lider i legalno izabrani predsednik Željko Veselinović.

Na osnovu odluke Glavnog odbora, popisna komisija sindikata je, juče, 16. avgusta ušla u svoje prostorije u Ustaničkoj 64 i izvršila preuzimanje tehničke opreme i dokumentacije, preselila ih u nove prostorije gde će u narednim danima biti izvršen detaljan popis.

Odluka Odbora je doneta na inicijativu i pritisak članstva, nakon nedavnog pokušaja male i nepodržane od članstva grupe ljudi da smene legalno izabranog predsednika, mimo procedura i Statuta sindikata, te činjenicom da se daljim ostankom te grupe u prostorijama u Ustaničkoj 64/11 svakodnevno nanosi materijalna šteta sindikatu i celokupnom članstvu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Svesni smo da će druga strana ovaj događaj prikazati kao nasilan pokušaj, ili nekakvu pljačku imovine sindikata, o čemu nema ni govora,  jer se postupalo isključivo u skladu sa Statutom sindikata i odlukama njegovih legalno izabranih najviših organa.

U Beogradu, 17. avgusta 2014. godine

Glavni odbor USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*