Home » OBAVEŠTENJA » Umesto hranom, vlast građane hrani demagogijom i rijalitijem

Umesto hranom, vlast građane hrani demagogijom i rijalitijem

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog sve većeg i nekontrolisanog  poskupljenja hrane u trgovinama, malih zarada i smanjenja kupovne i platežne moći, dok se sa druge strane narodu serviraju nova obećanja o boljem životu i rijaliti u vidu povećanja broja ministarstava i sastavljanja nove Vlade Srbije.

Kao odgovorna sindikalna organizacija, koja se bavi zaštitom radnika, penzionera i svih ranjivih socijalnih grupa, odbacujemo svaki pristup hranjenja naroda demagogijom i rijalitijem, umesto pristojnim zaradama i penzijama dostojnim za život.

Podsećamo da je još 2014. godine, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tada predsednik Vlade, nakon izbora govorio da će se broj ministarstava smanjivati, da bi sada, osam godina kasnije i u vreme najveće svetske i domaće ekonomske krize povećao na čak 25 resora. Gde je tu logika?

Neverovatno je da nas ova vlast i njeni koalicioni partneri punih 10 godina i dalje uveravaju da je za sve kriva neka “predhodna  vlast”, teška ekonomska situacija u svetu, rat na teritoriji Ukrajine i nestašice energenata, a posebno nekavi  “proksi i hibridni” pritisci na Srbiju.

Naravno da svaki rat pogoršava i ekonomsku i političku situaciju, ali ovaj, unutrašnji, sa demagoškim pristupom prema sopstvenom narodu je najgori, i on služi jedino za nastavak ličnog bogaćenja predstavnika aktuelne vlasti i sakrivanja sopstvene odgovornosti za 10 godina našeg sveopšteg propadanja.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content