Home » OBAVEŠTENJA » Sloga održala prvi u nizu seminara na temu „ Javni nastup u promociji novog Zakona o radu“.
Sloga održala prvi u nizu seminara na temu „ Javni nastup u promociji novog Zakona o radu“.

Sloga održala prvi u nizu seminara na temu „ Javni nastup u promociji novog Zakona o radu“.

U organizaciji Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, od 14. do 16. oktobra 2022. godine, u hotelu “Solaris” u Vrnjačkoj Banji održan je prvi od više planiranih seminara na temu „ Javni nastup u promociji novog Zakona o radu“.

Seminar je održan u sklopu aktivnosti sindikata “Sloga” usmerenih ka edukaciji i obuci svojih poverenika i članova da što bolje u javnosti predstave neophodnost donošenja i usvajanja potpuno novog zakona o radu, koji je od strane poslaničke grupe “Ujedinjeni – Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat Sloga” podnet Skupštini Srbije.

Polaznici su u teorijskom, ali i u praktičnom delu seminara, imali prilike da nauče kako kroz „javni nastup“ preneti zaposlenima suštinu i značaj donošenja novog zakona, kojim su definisani brojni nedostaci sadašnjeg, od načina na koji se radnik zapošljava, rada na određeno vreme i zarada, radne nedelje, zaštite trudnica i porodilja, kao i agencijskog zapošljavanje koje je novim rešenjima svedeno isključivo na sezonske poslove.

Obuci je prisustvovalo oko 30 polaznika iz USS Sloga, organizacija širom Srbije, a kroz dalje usavršavanje će se nastaviti sa obukom što više ljudi iz našeg sindikata, kako bi se u javnosti, posebno među zaposlenima i u radnim kolektivima što više govorilo o neophodnosti i značaju izmene aktuelnog zakona o radu, koji je trenutno jako loš i koji je 2014. godine donet na oktroisani način i na štetu radnika.

Na predlogu zakona koji je predat početkom ovoh meseca skupštini na razmatranje, radili su najeminentniji stručnjaci iz oblasti radnog prava, pritom se strogo vodilo računa o usklađenosti sa svim međunarodnim aktima i poveljama, a pri izradi i analizi su korišćeni modeliteti zemalja EU.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top