Home » SLOGA VESTI » Postignut dogovor kojim je okončan protest radnika u PD “Kostolac – Usluge”

Postignut dogovor kojim je okončan protest radnika u PD “Kostolac – Usluge”

Kostolac, 17.10.2022. – Na današnjem sastanku sa užim rukovodstvom PD „Kostolac-Usluge“, sindikalne organizacije koje su reprezentativne dogovorile su dodatnih pet posto uvećanja zarade od 01.11.2022. godine, što je sa predhodnim uvećanjem od 01.09.2022. godine, ukupno 15 posto.

Drugi, ključni zahtev koji se ticao toplog obroka za zaposlene uvećan je sa sadašnjih 50 na 150 dinara, dnevno, odnosno oko 3.300 dinara, u neto iznosu.

– Ovim je postignut delimičan i kompromisan dogovor kojim je okončan protest, koji je trajao ukupno 11 dana, ispred zgrade našeg preduzeća u Kostolcu. Sindikalna i radnička borba se nastavlja, a sve zavisi od konačne realizacije dogovorenog, kaže Ilija Florić, predsednik sindikata “Sloga” u PD “Kostolac -Usluge” .

Protest su zajednički i sa istim ciljem organizovale tri sindikalne organizacije koje deluju u okviru ovog preduzeća: Sloga, Nezavisnost i Kostolac usluga, čiji su osnovni zahtevi bili uvećanje zarada za 20 odsto i toplog obroka.

Pored navedenog, 37 radno angažovanih po osnovu ugovora na privremeno povremenim poslovima prebačeno je u radni odnos, kao i otplata uglja sa 8 na 12 mesečnih rata.

Podršku sindikatima u protestima tokom 11 dana pružile su i kolege iz sindikalnih centrala “Sloge” i UGS “Nezavisnost”.

PD „Kostolac – Usluge“ d.o.o. bavi se pružanjem usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja i održavanjem higijene prostorija.

Osnovano je 2004. godine u Kostolcu, procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS-a i posluje

sredstvima u državnoj svojini.


ZAHVALNOST I PORUKA

Zahvaljujemo se svim zaposlenima koji su sindikalnim organizacijama, organizatorima – davali podršku svojim prisustvom, posebno kolegama iz sindikata Autotransport i poštarima. Sindikati ujedno apeluju na sve zaposlene koji su mogli, a nisu dolazili, da se na sledeće sindikalne pozive odazivaju, kako bi brže i efikasnije došli do realizacije zahteva koji su u interesu svih zaposlenih u PD „Kostolac-Usluge“d.o.o.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content