Home » OBAVEŠTENJA » Ulivanje lažnog optimizma pred novogodišnje praznike
Ulivanje lažnog optimizma pred novogodišnje praznike

Ulivanje lažnog optimizma pred novogodišnje praznike

Beograd 15. decembar 2015. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju današnje saopštenje Republičkog zavoda za statistiku prema kojem su domaćinstva u Srbiji u trećem kvartalu 2015. godine u proseku imala prihode od 58.331 dinara, a da pri tom nije detaljno objašnjena metodologija izračunavanja tih rezultata, odnosno koji su sve parametri i koliko je primanja članova jednog domaćinstva uključeno u ukupan zbir i anketiranje.

Ovako predočeni rezultati i prosek od 58.331 dinara po domaćinstvu ne odgovaraju potpunoj istini, imajući u vidu ukupno ekonomsko stanje u zemlji, nezaposlenost, prosečnu visinu plata i penzija, i minimalnu zaradu od jednog evra po radnom satu.

Kada pogledamo ovako šture podatke, ne možemo a da se ne zapitamo – koji je interes da se oni plasiraju u javnost, osim ako se ne radi o namernom ulivanju nekakvog lažnog optimizma pred novogodišnje praznike i stvaranju ilizije da nam je kupovna moć veća.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ stoga upozoravaju nadležne u Republičkom zavodu za statistiku da se ne igraju sa inteligencijom građana i da ih ovakvim nepotpunim informacijama više ne ubeđuju da imaju više novca, jer to aludira na bolji život, što apsolutno ne odgovara stvarnom stanju i istini u kojoj danas 80 odsto građana Srbije živi.

Informativna služba

 

Saopštenje RZS

Capture

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top