Home » OBAVEŠTENJA » Udruženi sindikati Srbije Sloga podržali borbu studenata

Udruženi sindikati Srbije Sloga podržali borbu studenata

Bograd, 15. oktobar 2014. — Više od hiljadu studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu započelo je danas protest na platou ispred tog fakulteta, a zatim su krenuli ulicama Beograda u protestnu šetnju do Ministarstva prosvete zahtevajući bolje uslove studiranja.

6

Studenti su sve vreme zviždali i izvikivali „Bando buržujska“, „Ne damo pare“, „Izađite napolje“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su podržali borbu studenata i njihove zahteve, a studentima se ispred Ministarstva prosvete obratio i lider „Sloge“ Željko Veselinović.

2

On je gromoglasno pozdravljen od strane okupljenih, predhodno najavljen kao predstavnik jedinog sindikata koji se uvek iskreno borio i bio na ulici sa studentima protiv svih štetnih zakona.

3

Željko Veselinović

„Danas je u Srbiji lakše kupiti diplomu nego je pošteno zaraditi na studijama“, rekao je Veselinović okupljenim studentima i kazao da su svojim protesnim okupljanjima pokazali veću hrabrost od svojih roditelja kada je trebalo da se bore protiv usvajanja izmena Zakona o radu.

On je dodao da će Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ biti uvek uz studente i podržati njihove zahteve jer, kako je kazao – „danas su oni studenti, a sutra radnici, a time je i obaveza da se zajedno borimo za njihova prava“.

Studenti okupljeni ispred Studentskog fronta i Saveza studenata Beograda po završetku protesne šetnje predali su svoje zahteve Ministarstvu prosvete Srbije, u kojima traže šest ispitnih rokova, odustajanje od smanjenja budžetskih kvota za master, ukidanje ograničenja roka za master i dr.

1

Složni za svoja prava!

Ukoliko ti zahtevi ne budu ispunjeni, studenti su poručili da će tražiti ostavku ministra prosvete Srđana Verbića.

 

Informativna služba USS „Sloga“

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*