Home » OBAVEŠTENJA » U Krušiku nakon presuda u korist radnika, novi ugovori o stalnom zaposlenju

U Krušiku nakon presuda u korist radnika, novi ugovori o stalnom zaposlenju

Rukovodstvo Holding korporacija “Krušik” ove nedelje otpočelo je sa potpisivanjem novih ugovora o zasnivanju stalnog radnog odnosa sa radnicima koji su radili na određeno vreme u kontinuitetu preko dve godine, potvrdio je za N1 Goran Trifunović iz sindikata “Sloga”, jednog od četiri reprezentativna sindikata u ovoj fabrici namenske industrije.

Trifunović je naglasio da je ova odluka rukovodstva “Krušika” iznuđena kako bi se izbegli sudski troškovi i kamate jer je veći broj radnika, koji suprotno Zakonu o radu rade na odredjeno vreme duže od dve godine, tužio “Krušik”.

Nekoliko pravosnažnih presuda je, već, presuđeno u korist radnika i ti radnici su vraćeni na svoja radna mesta.

“Od 2 400 radnika koliko je trenutno radno angažovano u fabrici “Krušik”, oko 1 000 radnika radi po osnovu ugovora na rad na određeno vreme. Pojedini na određeno vreme rade i po 5, 6, 7, … i 9 godina”, tvrdi Trifunović.

Rešavanje statusa radnika koji godinama rade na određeno vreme bio je I jedan od zahteva sva četiri krušikova sindikata kada su nedavno zakazali jednočasovni štrajk upozorenja u ovoj fabrici. Do štrajka, ipak, nije došlo. Nakon hitnog sastanka, koji je tada na predlog predstavnika Vojnog ministarstva i rukovodstva “Krušika” održan sa predstavnicima sindikata postignuto je kompromisno rešenje i odustalo se od štrajka.

Izvor: N1

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*