Home » OBAVEŠTENJA » Topli obrok i za omladince Metalca

Topli obrok i za omladince Metalca

Gornji Milanovac – Beograd, 10. jun 2015. godine – Svi zaposleni preko omladinske zadruge u Kompaniji Metalac a.d. Gornji Milanovac u narednom periodu dobijaće topli obrok zahvaljujući aneksu Kolektivnog ugovora koji je juče potpisao naš reprezentativni Nezavisni sindikat Sloga Metalac.

Capture

Aleksandar Vukašinović

Aneksom ugovora koji važi u narednih šest meseci, odnosno do kraja tekuće godine, svim zaposlenima u toj kompaniji je uvećana vrednost toplog obroka, a kao novinu poslodavac je prihvatio i inicijativu sindikata da svi angažovani preko omladinske zadruge dobiju isto pravo, rekao nam je Aleksandar Vukašinović, potpredsednik Sloginog reprezentativnog sindikata u kompaniji Metalac i član Glavnog odbora USS Sloga.

Pored toga, utrvrđena je i isplata regresa za godišnji odmor, ističe Vukašinović.

Vukašinović je dodao da se Kolektivni ugovor u preduzeću poštuje, posebno u delu fonda za preventivu i rehabilitaciju radnika i da će 5o radnika početkom jula biti upućeno na preventivni banjski oporavak, plus radnici koji imaju mišljenje i preporuku lekara.

Aneks Kolektivnog ugovora je sporazum između sindikata i poslodavca kojim se vrše izmene i dopune teksta Kolektivnog ugovora.

Inače, Kolektivni ugovor u ovoj kompaniji je jedan od boljih u Srbiji, o čemu smo svojevremeno i pisali https://sloga.org.rs/kolektivni-ugovor-metalca-za-primer/

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čestitaju rukovodstvu Sindikata Sloga Metalac na uspešno sklopljenom aneksu i pozivaju sve radnike širom Srbije da se priključuju sindikatu, kao jedinoj instituciji koja može u ovom trenutku da zaštiti radnike.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content