Home » OBAVEŠTENJA » Šta je ministre sa češkom “Tatrom“?
Šta je ministre sa češkom “Tatrom“?

Šta je ministre sa češkom “Tatrom“?

Kruševac, 10. jun 2015. – Strukovni sindikat “Sloga“ preduzeća “IMK 14. oktobar Kruševac“ otvoreno postavlja pitanje ministru privrede Željku Sertiću – da li on kao ministar stoji iza rukovodstva fabrike  “IMK 14. oktobar Kruševac“ da radnici u roku od samo dva dana i pod pritiskom prihvate program rešavanja viška zaposlenih na osnovu ankete koja im je dostavljena u ponedeljak 8. juna 2015. godine.

U ovom trenutku se na radnike od strane rukovodstva fabrike i dva sindikata, Samostalnog i UGS “Nezavisnost“  vrši pritisak da se do danas u 15 časova konačno izjasne za socijalni program i prihvate otpremnine, uz opasku da je to stav ministra Sertića i da će posle isteka ankete ostati bez novca svi koji se ne izjasne – jer navodno nema dovoljno sredstava u fondu za otpremnime preduzeća u predstačajnom, odnosno stečajnom postupku.

Od ukupno 786 radnika, prema našim saznanjima, 41 odsto njih je do ovog trenutka popunilo anketu kojom prihvata neku od ponuđenih opcija socijalnog programa.

Oni sa manjim brojem godina provedenih u fabrici  i koji su u procesu proizvodnje ne prihvataju program, jer im se između ostalog duguje 18 neisplaćenih zarada što je daleko više od otpremnima koje bi dobili po godini staža.

Od ove Vlade smo u više navrata dobijali obećanja da će se za fabriku  pronaći strateški partner poput češke “Tatre“, ili da će nas prebaciti u namensku industriju proizvodnje vojne opreme pri Ministarstvu odbrane.

Sada se vidi da je to bila kupovina vremena, te stoga tražimo jasan odgovor od ministra Sertića da se izjasni i da nam kaže-  da li on stoji iza neuspešnog rukovodstva fabrike i dokle se stiglo u pregovorima sa češkom  “Tatrom“ koja je pokazala zainteresovanost za preuzimanje “IMK 14 oktobar“.

Predsednik Strukovnog sindikata Sloga IMK 14. oktobar Kruševac

Marko Todorović

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top