Home » KAMPANJE » Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Tvrdnja saopštenjem za medije iz kompanije Deleze Srbija da izmena minimalne stručne spreme za radnike na kasi neće uticati na zarade i da ima za cilj povećanje obima zaposlenosti i mogućnost prijave većeg broja kandidata na poziciju prodavca je besmislena, a osetiće je radnici koji su potpisali aneks ugovora i to u već februaru, u obračunu njihove januarske plate, u razlici koju su trebali da dobiju nakon što je počela primena nove minimalne cena rada.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” im poručuju: Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Naime, kasirima u ovoj kompaniji uoči nove godine je “iznenada i na brzinu” ponuđen Aneks ugovora o radu kojim im se zarada, od 1. januara ove godine obračunava sa prvim stepenom obrazovanja, odnosno samo sa osnovnom školom.

S obzirom da se u Srbiji radnici godinama unazad neumoljivo gaze i ponižavaju Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su građane Srbije na bojkot kupovine u prodavnicama “Deleze Srbija”, u čijem vlasništvu su Maxi, Tempo i Shop & Go.

Inače, građani Srbije su odlično prepoznali problem ponižavanja radnika i masovno se priključuju akciji bojkota kupovine, a pozivi “Sloge” na solidarnost sa radnicima Delezea se šeruju i dele na gotovo svim društvenim mrežama, kaže potpredsednik USS Sloga Pavle Heđeši.

On dodaje da je ponašanje prema srpskim radnicima više neizdržljivo i da zbog sramnog saopštenja kompanije treba još jače bojkotovati kupovinu u ovom trgovinskom lancu, jer je očigledno da njih interesuje samo profit, a ne i radnici, odnosno građani Srbije, koji se zahvaljujući neoliberalnoj politici naše vlasti tretiraju isključivo kao sredstvo i tržište za stvaranje brzog profita i legalno iznošenje novca iz Srbije. Ta praksa mora da prestane i na tome ćemo kao sindikat inistirati.

Inače, nakon svega, danas se jednom od čitanijih portala u Srbiji “Nova.rs” javila i kasirka iz Maksija koja je potvrdila da ih tretiraju sramno o čemu možete pročitati na sledećem linku: Javila nam se kasirka iz Maksija i potvrdila da ih tretiraju sramno

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content