Home » OBAVEŠTENJA » Sumnja na umor vozača

Sumnja na umor vozača

Beograd, 23. jun 2015. – Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić danas je u jutarnjem programu RTS-a rekao da je umor vozača verovatno osnovni razlog za jučerašnju saobraćajnu nesreću autobusa kod Bubanj potoka, u kojoj je jedna osoba poginula, a više od 60 povređeno.

Nažalost, ovim su sva naša strahovanja potvrđena u nedavnom apelu našeg sindikata „Sloga GSP“ da vozači u javnom prevozu sve više postaju potencijalne žrtve i tempirane bombe.

Podsećanja radi, Sindikat „Sloga – GSP“ je 17. juna upozorio na sve učestalije saobraćajne nezgode u kojima su učesnici vozila javnog i gradskog prevoza.

Naš sindikat je tom prilikom zatražio hitno preispitivanje i poništavanje odluke o produženju radnog vremena za vozače, akta o proceni rizika i pojačan inspekcijski nadzor kod privatnih prevoznika zbog nepoštovanja zakonskih propisa o dužini vremena upravljanja vozilom njihovih vozača.

Saopštenje možete pogledati ovde:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=06&dd=17&nav_category=12&nav_id=1005220

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content