Home » OBAVEŠTENJA » Sramno prikupljanje potpisa za Gašića

Sramno prikupljanje potpisa za Gašića

Beograd, 11. decembar 2015. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju takozvano „samoorganizovano“ prikupljanje potpisa  protiv smene ministra odbrane Bratislava Gašića zbog nedavnog neprimerenog verbalnog ispada u Trsteniku kada je uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović.

Upozoravamo da nema govora o nekakvom samoorganizovanom prikupljanju potpisa, već se radi o pritisku poslovodstava na zaposlene uz pomoć čelnika nekih sindikata, plašeći ih da će ukoliko ne stanu iza Gašića ostati bez posla i egzistencije.

Za nas je potpuno neprimereno i sramno da se na ovakav način vrši pritisak u korist nekoga ko je na jedan primitivan, kafanski i nedopustiv način javno vređao, a sada od žrtve pokušava da napravi krivca.

Posebno smo zaprepašćeni što u tome učestvuju i neki takozvani „reprezentativni sindikati“, poput onih u kruševačkom Trajalu, te stoga tražimo da se ova ajdurma odmah prekine, a njihovi čelnici javno izvine, jer nije posao sindikata da brani neodbranjivo, niti poslodstva firmi da vrši političko-ekonomski pritisak na zaposlene.

Iskustvo propagande devedestih neke očigledno nije dovoljno naučilo o takozvanim „pismima podrške“, te pozivamo javnost, institucije i nosioce vlasti da najoštrije osude ovakvo istupanje i omoguće otvaranje dijaloga o temama koje poput ove očigledno polarizuju javnost, kako nam se nebi dogodilo da Srbija postane zemlja izvrgavanja ruglu, u kojoj  je privid da nije sve dopušteno, osim ukoliko se drugačije ne naredi.

Informativna služba

1

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*