Home » KAMPANJE » Sloga uz ujedinjenu nišku opoziciju, protiv otpuštanja radnika

Sloga uz ujedinjenu nišku opoziciju, protiv otpuštanja radnika

Niš, 11. decembar 2015. –  Predsednici šest niških odbora opozicionih stranaka, među kojima su i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ potpisali su izjavu o namerama kojom su se obavezali da će, u skladu sa svojim politikama, delovati na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Stanje u gradu postalo je katastrofalno loše. Nema investicija, nema novih radnih mesta, a mladi odlaze iz Niša u kolonama. Niš ima 40.000 nezaposlenih, po prosečnim platama se nalazi na 55. mestu u Srbiji, dok 30 odsto njegovih građana strahuje od siromaštva“, upozoravaju opozicionari.

„Bahata i volonterska vlast nam daje za pravo da kažemo ‘dosta je bilo’. Gradićemo neki novi Niš, privredno jak regionalni centar. Napravili smo prvi korak“.

1

Bata Ilić, prvi sleva…

Izjavu o namerama potpisali su predstavnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Reformističke stranka, stranke Zajedno za Srbiju, Liberalno demkratske partije i Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Oni su poručili da će ovaj dokument ponuditi i ostalim opozicionim strankama u gradu, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.

“Sloga” protiv otpuštanja radnika

Bratislav Ilić, predstavnik sindikata “Sloga” istakao je da oni već imaju sporazum o saradnji sa DS-om i da će podržati sve partije koje su protiv otpuštanja radnika.

-Naš stav je da nema viška u javnom sektoru, rekao je Ilić.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*