Home » OBAVEŠTENJA » Sraman i antiradnički istup sindikata EPS-a

Sraman i antiradnički istup sindikata EPS-a

Beograd, 17.07.2017. –

Sindikat industrijskih radnika Sloga (SIRS) najoštrije osuđuje sve pritiske na štrajkače Fijata, posebno sramni i antiradnički poziv sindikata EPS-a koji je danas apelovao na kolege u Fijatu da prekinu štrajk, rekavši da rudari rade najteži posao na visokim temperaturama i da se zbog toga ne žale.

Gospoda iz sindikata EPS-a očigledno ne shvataju da ovim direktno učestvuju u razbijanju štrajka koristeći sudbine hiljade slabo plaćenih rudara širom Srbije, ili to namerno rade po nečijoj direktivi, ili možda zarad nečeg o čemu samo oni znaju i ne žele da podele sa javnošću, kao i onda kada su javno kao sindikat podržali aktuelni Zakon o radu.

U svakom slučaju ovakav apel je za SIRS sraman, mi ga najoštrije osuđujemo, jer nanosi duboku štetu celokupnoj radničkoj klasi Srbiije, instituciji sindikalizma i ruši odavno poljuljano poverenje u sindikate koji jedini mogu da povedu radnike u štrajkove na zakonski i legitiman način.

Istovremeno pozivamo sve radnike kragujevačkog Fijata u štrajku da ne podležu pritiscima i da nastave sa obustavom rada sve dok se ne sedne za pregovarački sto i ne dogovore potpisani protokoli sa garancijom kojom bi se eventualno nastavilo sa proizvodnjom.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Sve dok se ne promeni postojeća tajna služba, radnici Fijata će doživeti da im štrajk bude sabotiran kao da su radnici teroristi a ne radnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content