Home » OBAVEŠTENJA » Ko je sprečio radnike pošte i građane da uđu u ekspozituru?

Ko je sprečio radnike pošte i građane da uđu u ekspozituru?

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju jučerašnje sprečavanje zaposlenih u JP “Pošta Srbije” i prisutnih građana da nakon održanog protesta uđu u ekspozituru Glavne pošte u Takovskoj 2, kako bi, kao vid sindikalne i građanske neposlušnosti  izvršili uvid u stanje na računu ili podigli svoj novac.

Pripadnik privatnog obezbeđenja pošte u Takovskoj, okružen sa nekoliko NN lica u civilu, nisu dozvolili ulaz, uz obrazloženje da u ekspozituru može da uđe samo po dvoje ljudi, pravdajući to merama zdravstvene zaštite, iako ni radnik obezbeđenja nije nosio epidemiološku masku, kao ni prisutna NN lica i građani koji su već bili unutra pred šalterima.

Postavljamo pitanje: ko su ljudi koji su u civilu zajedno sa radnikom obezbeđenja sprečavali ulazak poštarima i građanima u ekspozituru, po čijem nalogu su angažovani i ko to plaća?

Nažalost, sve ovo pokazuje da u rukovodstvu JP “Pošta Srbije” postoji ozbiljna panika i strah od sve većeg nadolazećeg nezadovoljstva radnika.

Da je tako dokazuju i današnja istupanja instruisanih pojedinca iz sindikata bliskih poslovodstvu i vladajućoj partiji, koji kao i uvek isključivo gledaju svoj interes, a problem radnika pošte politički boje, jer nemaju argument na pitanje –  kako je moguće da većina radnika JP “Pošta Srbije” živi od plate koja iznosi do, ili oko 50 hiljada dinara, a sa druge strane se tvrdi da “Pošta Srbije” posluje sa velikom dobiti.

Informativna služba

Video: Čuvari/ke vatre, fb live

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content