Home » OBAVEŠTENJA » Smrt iza lepe fasade

Smrt iza lepe fasade

Izvor: vesti-online.com, 28.09.2017.-

Autor: D. Dekić.-

Paradiraju na gradilištima

– Državni funkcioneri i inspekcija na gradilišta odlaze samo kada je praznik ili dan građevinaca, u političkim kampanjama ili kada se dese velike nesreće koje su medijski propraćene, a za par dana se sve vrati na staro – kaže Veselinović.

Ministri zaštićeni

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović smatra da se povrede na gradilištima često ne prijavljuju i da je neretko radnik podmićen da ćuti.

On ukazuje da radnici mahom rade na crno, jer su ugašena velika preduzeća koja su imala kolektivne i pojedinačne ugovore i odeljenje za bezbednost i zaštitu na radu. Veselinović smatra da država može lako da precizira ko i kako može da gradi, ali da se to ne čini jer su kriterijumi za dozvole novac i veze.

– Kada bi zbog nesreća bio smenjen bar jedan ministar, to bi dovelo do utvrđivanja sistema odgovornosti. U suprotnom, sve će se nastaviti se po starom – kaže Veselinović.

Opširnije na: Smrt iza lepe fasade

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*