Home » OBAVEŠTENJA » GSP da primenjuje i poboljša mere za bezbednost vozača

GSP da primenjuje i poboljša mere za bezbednost vozača

Izvor: danas.rs, 29.09.2018.

A.P.-

Sindikat “Sloga” oglasio se nakon privođenja nezadovoljnog putnika koji je pretio smrću zaposlenom

Sindikat “Sloga” u gradskom saobraćajnom preduzeću “Beograd” zahteva od nadležnih efikasnije mere za zaštitu bezbednosti vozača, nakon napada na jednog zaposlenog krajem prošle nedelje.

Iz ovog sindikata, naime, saopštili su da je njihov član, vozač Marko Vasić napadnut na radnom mestu uz pretnje smrću nezadovoljnog putnika.

“Vozača Marka Vasića na liniji 65 na okretnici na Bežanijskoj kosi presreo je putnik koji je bio nezadovoljan jer je dugo čekao prevoz. Putnik je prvo vozača za to okrivio, vikao i pretio mu smrću. Vozač je odmah postupio po proceduri i pritisnuo panik taster ali nije bilo odgovora. Vozač je i drugi put pritisnuo panik taster ali su nadležni tek posle pola sata primetili da se alarm oglasio” objasnili su nam iz ovog sindikata.

Oni su dodali i da je u međuvremenu vozač zvao policiju, te da su policajci došli i uhapsili čoveka koji mu je pretio.

Posle su saznali da se radi o kriminalcu koji je već bio u zatvoru, naveli su iz sindikata “Sloga”. Oni dodaju da je Vasić zbog ovog događaja bio odveden i na lekarski pregled, značajno potresen, gde je konstatovano da je doživeo stres na radu te mu je otvoreno bolovanje.

Zbog ovakvih situacija, sindikat “Sloga” apeluje na nadležne u GSP “Beograd” da poštuju mere i procedure koje su uvedene za zaštitu vozača, ali i da razmisle o dodatnim efikasnijim procedurama.

“Rukovodstvo ne može da se žali na nedostatak radnika, kada i ove postojeće ne štiti i ne obezbeđuje im minimum adekvatnih uslova rada. Bezbednost ljudi i života mora da bude na prvom mestu, kako zaposlenih tako i putnika.

Zato apelujemo da se sprovedu mere, kao što je efikasnije nadgledanje sistema za paniku i vanredne situacije i elektronsko povezivanje ovog sistema sa dežurnim policijskim stanicama i ekipama”, naveli su iz ovog sindikata.

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content