Home » OBAVEŠTENJA » SMEDEREVO U KOLAPSU, DRŽAVA ĆUTI

SMEDEREVO U KOLAPSU, DRŽAVA ĆUTI

Smederevo, 21. januar 2014. – Radnici fabrike Želvoz iz Smedereva, njih oko 700, od 12 časova počeli su sa blokadom nekoliko većih raskrsnica u gradu koja će trajati do 15 časova.

Blokirane su ulice Knez Mihajlova, Karađorđeva i  raskrsnica kod zelene pijace.

Saobraćaj  u gradu je otežan, ali se drugačije nije moglo. Svesni smo da će neki građani negodovati zbog kolapsa koji se stvorio, ali prioriteti kao vozila hitne službe, policije i vatrogasaca se propuštaju, kao i vozila sa invalidima i trudnicama, kazao je Miki Nojić, predsednik Sindikata Sloga-Želvoz.

Nojić je rekao da će blokada saobraćajnica trajati do 15 časova, kada će se radnici ponovo okupiti u skupštinskoj sali Opštine Smederevo, gde će se razgovarati o daljim koracima, uključujući i one o ranije  najavljenom štrajku glađu za koji se već izjasnio jedan broj radnika.

Štrajk radnika Želvoza je ušao u sedmi dan, ali  još uvek nema informacija da će se radnicima iko od nadležnih obratiti,  iako je bilo nekih najava i obećanja o razgovorima na reševanju njihovih zahteva da im se isplate otpremnine, zaostale zarade, overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž.

Informativna služba USS Sloga 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*