Home » SLOGA VESTI » Složnije i jače u 2015. godini!

Složnije i jače u 2015. godini!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će tokom 2015. godine raditi na omasovljenju i jačanju sopstvene oranizacije na temelju sindikalne sloge, solidarnosti i radničkog jedinstva!

Beograd, 26. decembar 2014. godine — Povodom sedmog rođendana i završetka tekuće godine, danas je održana svečano – radna sednica Glavnog odbora i Predsedništva Udruženih sindikata Srbije „Sloga“. Sednicom je predsedavao predsednik „Sloge“ Željko Veselinović.

IMG_4384

Sednici je zajedno sa predsedavajućim prisustvovalo i kompletno rukovodstvo sindikata; potpredsednici Vladimir Radosavljević, Vesna Pejović, Predrag Đurić, Ivica Živković i generalni sekretar Predrag Adamov.

Veselinović je članovima odbora podneo izveštaj o radu sindikata i aktivnostima u proteklom periodu između dve sednice koji je jednoglasno prihvaćen, ali i podsetio sve prisutne na celokupan period tokom 2014. godine, koji je bio veoma buran i koji je uspešno prebrođen zahvaljujući prisebnosti većine koja je ostala verna Slogi kao jedinstvenom i nedeljivom sindikatu.

IMG

Kada je u pitanju samo funkcionisanje sindikata, do sada nije bilo većih zastoja u radu, istakao je on.

zeljko

Veselinović je kazao da je i protekla godina bila u znaku „Sloge“ kao nezaobilaznog dela celokupne srpske sindikalne scene i da je sindikat kao takav učestvovao ili podržavao gotovo sve štrajkove i proteste koji su se održali.

IMG_4363

Na današnjoj sednici, čelnici sindikata su najavili i jačanje aktivnosti na međunarodnom planu i najavili prijem u neku od relevantnih međunarodnih sindikalnih organizacija, rekavši da su neke prepiske sa takvim organizacijama već obavljene i da se sada očekuju rezultati.

Članovi GO i Predsedništva su dali i pohvalu radu predsednika Željka Veselinovića, koji je tokom poslednjih pola godine neumorno i gotovo svakodnevno obilazio sindikate širom Srbije, i bio sa svojim kolegama kada su štrajkovali ili pregovarali sa svojim poslodavcima.

IMG_4362

Tokom sednice su izneti i neki konkretni predlozi i smernice rada sindikata za naredni period, sa posebnim osvrtom na jačanju organizacije i proaktivnijim učešćem u svim bitnijim događanjima.

Zaključak sednice GO je da Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ tokom 2015. godine moraju raditi na omasovljenju i jačanju sopstvene oranizacije na temelju sindikalne sloge, solidarnosti i radničkog jedinstva!

IMG_4405

Nakon završetka radnog dela, svi članovi GO i Predsedništva su u svojim sindikalnim prostorijama nastavili druženje uz skromnu zakusku, ovoga puta u mirnijoj i opuštenijoj atmosferi.

Njima su se priključili i mnogobrojni gosti i prijatelji, od onih iz sveta sindikata, do onih koji prate sam rad ili podržavaju „Slogu“.

Informativna služba USS „Sloga“

Složnije i jače u 2015. godini!

IMG_4603

 

1

2

3

4

IMG_4513

IMG_4515

IMG_4528

51517

IMG_4530

7

11

14

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*