Home » OBAVEŠTENJA » Održan Interaktivni seminar
Održan Interaktivni seminar

Održan Interaktivni seminar

Uloga Agencije za mirno rešavanje radnih sporova bi u narednom periodu trebalo da bude veća, kako bi se sporovi efikasnije rešavali, rasteretili sudovi i smanjio broj štrajkova.

Beograd, 26. decembar 2014. godine — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ odazvali su se pozivu Agencije za mirno rešavanje radnih sporova i učestvovali u njihovom prvom interaktivnom seminaru, a Slogu je predstavljao Predrag Adamov, generalni sekretar sindikata.

Capture 1Seminar je održan u petak, 26. decembra u Beogradu, u Klubu poslanika, a u okviru regionalne konferencije o mirnom rešavanju radnih sporova, sa ciljem unapređenja i afirmacije arbitara i miritelja i jačanju njihove uloge u efikasnom funkcionisanju radnopravne zaštite i unapređenju socijalnog dijaloga.

Učesnici seminara su imali priliku da se od Olge Kićanović upoznaju sa radom same Agencije i da čuju konkretna iskustva o mobingu, kao i iskustva iz ugla miritelja i arbitara, koje su obrazlagali Dejan Spasojević, arbitar – individualni sporovi i prof. dr Živko Kulić, miritelj – kolektivni radni sporovi.

Capture2

U okviru kolektivnih radnih sporova fokus je stavljen na jačanju pregovaračkih tehnika i veština, značajnih za uspeh u socijalnom dijalogu, dok je u individualnim sporovima akcenat stavljen na mobing, kao najbrojniji individualni spor.

Skupu u Tolstojevoj su pored navedenih prisustvovali i Aleksandar Vulin, ministar rada, Zdenka Burzić i Borislav Radić, direktori Agencija Republike Crne Gore i Republike Srpske, kao i Jovan Protić, nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada u Srbiji.

Seminar je održan u okviru projekta strategije unapređenja rada Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i trebalo bi da u narednom periodu jača ulogu Agencije, koja bi trebalo da bude veća, kako bi se sporovi efikasnije rešavali, rasteretili sudovi i smanjio broj štrajkova.

Informativna služba USS “Sloga”

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top