Home » OBAVEŠTENJA » DANAS NAM JE ROĐENDAN!

DANAS NAM JE ROĐENDAN!

Na današnji dan pre sedam godina osnovani su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“. Svim članovima sindikata i simpatizerima „Sloge“ čestitamo ovaj značajan jubilej!

sloga

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su svih ovih godina bili i ostali nezaobilazni deo srpske sindikalne scene. To smo dokazali više puta, posebno ove godine nakon svih onih dnevno-političkih igranki oko reformskih zakona kojim nas je Vlada Srbije vratila čitav jedan vek unazad.

Cenu koju smo mi kao sindikat platili zbog glasnoće u javnosti kojom smo upozoravali na pogubnost i štetnost zakona malo ko bi izdržao i nakon svega ostao na nogama. Kada nisu uspeli da nas slome otvorenim zastrašivanjem, pribegli su onim unutrašnjim, petokolonaškim metodama po modelu „za šaku vlasti i dinara“.

Od nelegitimnog pokušaja smene predsednika sindikata Željka Veselinovića, fabrikovanja afera u tabloidima, do blaćenja njegovih saradnika i prijatelja kod njihovih poslodavaca.

Nisu uspeli!

Pročišćeni izunutra od ljudi kojima je jedini cilj bila lična satisfakcija, i ojačani novim snagama spremniji smo nego ikad da se uhvatimo u koštac sa svim onim zadacima koje nam vreme gotovo iz minuta u minut postavlja.

Sloga je danas pri završetku jedne ozbiljne temeljne reorganizacije i nadamo se većim uspesima, kako na domaćem tako i na međunarodnom sindikalnom planu.

Povodom jubileja sedam godina postojanja, Sloga će održati i manju skromnu svečanost. To će biti i prilika da se na sam korak do nove 2015. godine još jednom okupimo, sumiramo sve rezultate i samo potvrdimo pravac koji je naš sindikat odavno zacrtao.

Poštovani prijatelji, još jednom, Veliko Hvala svima Vama koji ste nas podržali, pomogli nam, ostali dosledni principima izvornog sindikalizma i verni Slogi.

Zato, ni „Sloga“ Vama neće ostati dužna. Dok je „Sloge“, obećavamo, radnicima se neće trgovati!

Iskreno, Vaša „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*