Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Vlada da povuče Uredbu, Tužilac da pokrene istragu
Sloga: Vlada da povuče Uredbu, Tužilac da pokrene istragu

Sloga: Vlada da povuče Uredbu, Tužilac da pokrene istragu

“Odbrambena industrija Srbije”, koja je formirana Uredbom Vlade Srbije, a koju sačinjavaju kompanije Namenske industrije koje se bave proizvodnjom oružja, proizvoda i pružanjem usluga specijalne namene su pokušaj da se objedinjavanjem prikriju sve dosadašnje nezakonite radnje i malverzacije u vojnoj industriji i da se ona pretvori u privatno vlasništvo.

Posebno u valjevskoj fabrici Krušik u kojoj je uzbunjivač Aleksandar Obradović nedvosmisleno ukazao da je otac visokog državnog funkcionera, ministra policije Nebojše Stefanovića umešan u trgovinu naoružanjem.

Zahtevamo da Vlada Srbije odmah povuče spornu Uredbu, a Javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama o čemu naveliko govori i domaća i svetska javnost, ali ne i naše državno tužilaštvo koje uporno o ovoj temi ćuti.

Uredba je toliko štetna za državu jer utire put ka totalnoj privatizaciji celokupne vojne industrije, gde će privatno vlasništvo na osnovu takozvane dokapitalizacije u jednom momentu biti potpuno dominantno.

U tom statusu za radnike koji još uvek rade će nastati pakao, jer slede lakša otpuštanja, a za trgovce oružjem i svetske mešetare to će biti raj. Posebno za one pojedince koji su na crnim listama i pod međunarodnim sankcijama zbog trgovine oružjem, jer će opet moći neometano da izvoze.

Najopasnije će biti kada međunarodni faktor uvidi šta se stvarno iza toga krije i umesto pojedinaca odlući da kazni čitavu državu i narod nekim novim sankcijama, što bi bilo krajnje pogubno.

 

U Beogradu, 05.01.2020. godine.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top