Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Vlada da povuče Uredbu, Tužilac da pokrene istragu

Sloga: Vlada da povuče Uredbu, Tužilac da pokrene istragu

“Odbrambena industrija Srbije”, koja je formirana Uredbom Vlade Srbije, a koju sačinjavaju kompanije Namenske industrije koje se bave proizvodnjom oružja, proizvoda i pružanjem usluga specijalne namene su pokušaj da se objedinjavanjem prikriju sve dosadašnje nezakonite radnje i malverzacije u vojnoj industriji i da se ona pretvori u privatno vlasništvo.

Posebno u valjevskoj fabrici Krušik u kojoj je uzbunjivač Aleksandar Obradović nedvosmisleno ukazao da je otac visokog državnog funkcionera, ministra policije Nebojše Stefanovića umešan u trgovinu naoružanjem.

Zahtevamo da Vlada Srbije odmah povuče spornu Uredbu, a Javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama o čemu naveliko govori i domaća i svetska javnost, ali ne i naše državno tužilaštvo koje uporno o ovoj temi ćuti.

Uredba je toliko štetna za državu jer utire put ka totalnoj privatizaciji celokupne vojne industrije, gde će privatno vlasništvo na osnovu takozvane dokapitalizacije u jednom momentu biti potpuno dominantno.

U tom statusu za radnike koji još uvek rade će nastati pakao, jer slede lakša otpuštanja, a za trgovce oružjem i svetske mešetare to će biti raj. Posebno za one pojedince koji su na crnim listama i pod međunarodnim sankcijama zbog trgovine oružjem, jer će opet moći neometano da izvoze.

Najopasnije će biti kada međunarodni faktor uvidi šta se stvarno iza toga krije i umesto pojedinaca odlući da kazni čitavu državu i narod nekim novim sankcijama, što bi bilo krajnje pogubno.

 

U Beogradu, 05.01.2020. godine.

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*