Home » OBAVEŠTENJA » Dosta je ukidanja radničkih prava, dosta je eksploatacije, vreme je za opštu borbu!

Dosta je ukidanja radničkih prava, dosta je eksploatacije, vreme je za opštu borbu!

Poruka evropske regionalne kancelarije WFTU o solidarnosti sa borbama i mobilizacijom francuske radničke klase.

Francuska radnička klasa poslednjih nedelja vodi važnu borbu protiv planirane penzijske reforme francuske vlade i uništavanja socijalnog modela.

Politike protiv rada, koje su promovisale Makronova vlada i Evropska unija, imaju za cilj da ukinu socijalno pravo na penziju koje je ostvareno nakon teških borbi. Ove politike intenziviraju eksploataciju radnog naroda i povećavaju profit velikog kapitala, dok milioni ljudi, a posebno penzioneri su prisiljeni da žive u siromaštvu.

Mobilizacija francuske radničke klase protiv vladine anti-radničke politike na najkarakterističniji način pokazuje da napad na prava radničke klase nije pitanje koje se tiče samo Francuske, već predstavlja opšti napad na radnike širom Evrope.

U ime Evropske regionalne kancelarije WFTU-a izražavamo svoju solidarnost i uveravamo francusku radničku klasu, a posebno snage povezane sa WFTU da smo na njihovoj strani u borbi do odbacivanja penzijske reforme i želimo im svaki uspeh štrajku.

Evropska regionalna kancelarija WFTU.

Dosta je ukidanja radničkih prava, dosta je eksploatacije, vreme je za opštu borbu!

 

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pridružuju se Evropskoj regionalnoj centrali naše braće iz WFTU i pružaju punu podršku radnicima Francuske u generalnom štrajku zbog reforme penzinog sistema.

PORUKA NAŠIM RADNICIMA

Dok se francuski građani bore da spreče odlazak u penziju sa sadašnjih 62 na 64 godine života, podsećamo da je u Srbiji aktuelna vlast potpomognuta lažnim socijalistima i nekadašnjim kadrom Julovaca Mire Marković izglasao da žene u Srbiji u penziju idu sa 65 godina a muškarci sa 67 godina.

Setite se tih vatrenih govora o boljem životu, većim pravima radnika, iskorenjivanju siromaštva. Umesto obećanja dobili smo najgori Zakon o radu, najgore rešenje o PIO, Agencijskom zapošljavanju. Priprema se novi Zakon o radu, novi Zakon o štrajku koji besmislenim odredbama zakonski zabranjuje štrajk.

Kao sindikat očekujemo da se u u Srbiji razvije svest o potrebi da se borimo zajedništvom i masovnošću protiv svih onih koji bi da nam iscrpe i poslednju kap radničkog znoja i krvi.

Podrška radnicima Francuske i celog sveta u borbi za dostajnstven život!

Dosta je ukidanja radničkih prava, dosta je eksploatacije, vreme je za opštu borbu

Živela “SLOGA”, živeli radnici SRBIJE!

Udruženi sindikati Srbije “Sloga”

 

 

……

 

 

….

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*