Home » SLOGA KOMENTAR » U ovoj 2020 godini nikad manji, uvredljiviji i ponižavajući minimalac

U ovoj 2020 godini nikad manji, uvredljiviji i ponižavajući minimalac

Od danas, 1. januara 2020. godine minimalna cena rada po satu se uvećava sa bednih 155,30 na još bednijih 172,54 dinara (neto) što je tačno 17,24 dinara po radnom času.

Dakle, 17,24 dinara puta osam sati rada je 137,92 dinara.

137 dinara Vučićevog povećanja je taman toliko da za jedan dan osmočasovnog rada od tog “povećanja” kupite kilogram banana i grickate ih uz informativni i rijaliti program sa TV kanala koje je zaposeo režim koji spinovanjem ubuđuje u nikad bolji život.

Nekadašnji direktor i osnivač Federalnog istražnog biroa (FBI) u SAD, Džon Edgar Huver, bio je majstor upravljanja i spinovanja vesti u svojim izveštajima. U svom obraćanju javnosti Huver bi uvek istakao ključnu rečenicu “Naš životni standard najveći je u istoriji”.

Sad, pogledajte Srbiju i upitajte se koliko ste puta čuli baš tu frazu kako je sve ikada veće, bolje ili naprednije.

Zato, u novoj uključite više mozak u pogon kada gledate TV, slušate vesti, čitate štampu. Pogledajte oko sebe realnost, koliko vi imate para u svojim džepovima, koliki vam je standard i da li se on uopšte izmenio na bolje. Gde su nam deca, šta rade, šta planiraju i kakvu budućnost oni očekuju.

„Prpaganda nikada neće izumreti. Inteligentni ljudi maoraju shvatiti da je propaganda moderno sredstvo pomoću kojeg se mogu boriti za produktivne ciljeve, da se umesto haosa stvori red“ – rekao je Edvard Bernajds, tvorac i pisac knjige „Propaganda“.

A koliko propaganda može biti zastrašujuće loša, spomenućemo primer Hitlerovog najbližeg saradnika Gebelsa koji je i sam bio veliki poštovalac Bernajsovog dela. A kako je Gebels završio to svi takođe znamo. Loša propaganda im se olupala od glavu.

Zato, optimistično bez obzira na sve: Srećna nam Nova, Složnija i borbenija godina!

 

IS

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*