Home » OBAVEŠTENJA » Sloga uz Gordanu i Gabrijelu

Sloga uz Gordanu i Gabrijelu

img_6747

Gabrijela Krstić (levo) i Gordana Krstć (desno)

Beograd, 15. septembar 2016. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović sa svojim saradnicima obišao je u utorak Vranje i Leskovac gde je razgovarao sa otpuštenim radnicama italijanskog proizvođača obuće Geoks koje su nakon javnog istupanja i skretanja pažnje na loše uslove rada i mobing otpuštene sa posla.

capture2

Veselinović je na licu mesta imao priliku da iz prve ruke čuje sve o problemima sa kojima se radnici u toj kompaniji svakodnevno susreću, u kakvim uslovima rade i kakva je njihova dalja budućnost u momentu sve surovijeg ophođenja prema njima i izostanka pravde i zaštite matične države Srbije koja bi trebalo da im garantuje pravo na normalne i zdrave uslove rada u skladu sa Ustavom i zakonima države u kojoj žive.

capture

Iz prve ruke

–  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pružaju punu podršku otpuštenim radnicama italijanske kompanije Geoks u Vranju i svim radnicima koji su nedavno stali u pogonima giganta koji je zloupotrebio srpsko gostoprimstvo i novac dobijen od države Srbije kao podsticaj za investiciju i upošljavanje radnika, kazao je Veselinović.

On je rekao da će stati do kraja uz radnice Geoksa, Gordanu i Gabrijelu, koje su prve žrtve jer su se samo usudile da ukažu na neke nepravilnosti koje se događaju u toj kompaniji a koje su predhodno ignorisane.

–  Ono šta je sramno je da država i društvo nemoćno gledaju na ovaj sve učestaliji problem radnika nakon revizije Zakona o radu na koji smo svojevremeno ukazali, a sada to sa pravom i tvrdimo da je radnike u Srbiji doveo u robovski položaj, istakao je on.

capture3

Radnici čekaju autobus da idu kući

Čelnik Sloge je nakon posete Vranju posetio i Leskovac gde je razgovarao sa poverenicima i dogovorio dalje korake u širenju mreže Sloginih sindikata u tom gradu.

Veselinović je u Leskovcu dao i intervju za najčitaniji regionalni portal Južne vesti u kojem je najavio dalje metode sindikalne borbe i suprotstavljanje gaženju prava radnika, posebno nerazvijenih opština u Srbiji gde to posladavci veoma masovno zloupotrebljavaju koristeći tu činjenicu kao glavni adut za zastrašivanje, pretnje, ucene  i mobingovanje svojih zaposlenih.

Intervju možete pročitati i poslušati ovde: Sindikalisti najavljuju proteste ispred Jure i Geoxa.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*