Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA U POSETI RADNICIMA LEONIJA U PROKUPLJU
SLOGA U POSETI RADNICIMA LEONIJA U PROKUPLJU

SLOGA U POSETI RADNICIMA LEONIJA U PROKUPLJU

Beograd, Prokuplje, 10. januar 2014. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“  Željko Veselinović posetio je danas kolege i članove sindikata Sloga – Leoni u Prokuplju. Veselinović je, nakon sastanka na kome su izabrani novi članovi Odbora, sa rukovodstvom sindikata i menadžemntom Leonija obišao fabriku, razgovarao sa radnicima o uslovima rada, poštovanju kolektivnog ugovora, novom zakonu o radu i upoznao se sa proizvodnim procesom izrade kablova za auto industriju.

en_gphoto_613

U sklopu  planiranih aktivnosti Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, predsednik Željko Veselinović, obišao je danas grad Prokuplje i nemačku kompaniju Leoni, fabriku za proizvodnju automobilskih kablova.

Nakon sastanka sa rukovodstvom sindikata i  izbora novih članova Odbora,  Veselinović je sa Zoranom Milosavljevićem, predsednikom Sloga-Leoni i Danijelom Paunovićem održao sastanak i sa menadžmentom kompanije, direktorkom ljudskih resursa Jelenom Spasić i direktorom pravnih poslova Aleksandrom Andrićem.

Na sastanku se razgovaralo o kolektivnom ugovoru, njegovoj implementaciji u praksi, ali i o budućim planovima ove kompanije i novim investicijama koje će, prema rečima menadžmenta doneti i dodatna radna mesta. Leoni trenutno upošljava oko 2100 radnika, a u narednim godinama i završetka  fabrike u Malošištu kod Doljevca, očekuje se dodatnih 2000 novih radnih mesta, čime bi ova nemačka kompanija postala jedna od najvećih na jugu Srbije.

„Stanje je daleko od idealnog, ali se razgovorima i međusobnim uvažavanjem svi problemi mogu rešiti“, rekao nam je Veselinović nakon sastanka sa radnicima i menadžmentom i dodao da za razliku od koreanske Jure, sa Leonijem se može razgovarati i voditi kvalitetan socijalni dijalog.

On je sa zaposlenima razgovarao i o predlogu izmena zakona o radu, koji je i od strane zaposlenih i članova sindikata ocenjen kao neprihvatljiv.

Inače, fabrika Leoni u Prukuplju, u kojoj su pretežno zaposlene žene, počela je sa radom krajem oktobra 2009. godine  i u samom startu je bilo dosta problema i žalbi na uslove rada i tretman prema zaposlenima, koji su dosta uspešno prevaziđeni nakon zaključenja prvog kolektivnog ugovora krajem juna 2013. godine,  u čijem procesu je učestvovala i Sloga kao najbrojniji sindikat.

Nakon završetka obilaska ove nemačke fabrike, predsednik Veselinović se sastao i sa predstavnicima Sloge Topličkog okruga, gde je doneta odluka o formiranju Opštinskog odbora Sloge u Prokuplju.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Neznam zbog cega postoje sindikati kada cuvaju samo sopstvene interese.Ova fabrika je prava robovlasnicka kolonija jer radnici bih i to priznali samo nesmeju jer im se otkazi uvek mogu lako dati.Jer je to boljitak.Rob u sopstvenoj drzavi

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top