Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA U PARKING SERVISU NA UDARU POSLODAVCA
SLOGA U PARKING SERVISU NA UDARU POSLODAVCA

SLOGA U PARKING SERVISU NA UDARU POSLODAVCA

Sindikat Sloga u JKP Parking sevis Beograd, koji je reprezentativni sindikat, u utorak 10. septembra, doneo je odluku o prekidanju svakog dalje komunikacije sa poslodavcem, koje zapravo i nije bilo. Od momenta osnivanja Poslovodstvo Parking servisa Beograd, ignoriše sindikat Slogu i izvrgava najgrubljem poniženju!

SONY DSC

Zbog grubog kršenja prava zaposlenih, nedavno smo Inspeciji rada podneli prijavu protiv direktora Parking servisa zbog nepostojanja Pravilnika kojim se regulišu stimulacije i destimulacije zaposlenih, a o čemu je on do sada udlučivao samostalno, bez donošenja pisanog obrazloženja i rešenja.

–  Sada smo pod velikim pritiskom i preti se otkazima. Od radnika  se traži   da pristanu na  destimulaciju ili Upozorenje pred  otkaz, što je protivzakonito  i  na šta mi nećemo pristati.  Ovo je prevršilo čašu žuči i odlučili smo  da prekinemo svako obraćanje  poslodavcu. Preduzećemo sve druge zakonske mere i radnje i ukoliko se ukaže potreba upotrebićemo i radikalnije poteze sindikalne borbe,  jer je sadašnje stanje neizdrživo i ide na štetu svih radnika u ovom javnom preduzeću,  kažu iz Odbora ovog sindikata.

Sindikalci  ističu da od samog osnivanja sindikata “Sloga“ u JKP Parking servis Beograd,  nemaju nikakvu  komunikaciju sa poslodavcem, da ih mesecima ometaju u radu  i diskriminišu u odnosu na druge sindikate.

–  Iako smo reprezentativni, jer imamo veliko poverenje radnika, poslodavac i njegovi predstavnici grubo krše Zakon o radu i njegov čl. 210, kojim se regulišu prava i uslovi za rad sindikata. Poslodavac favorizuje predstavnike Samostalnog sindikata Srbije i  Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata,  dok se nama ne omogućavaju ni tehnički uslovi za nesmetan rad.  Mi u sindikatu „Sloga“ smo mišljenja da je razlog tiha  kohabititacija na štetu radnika,  gde mi,  kao iskreni  sindikat nemamo šta da tražimo, jer smo se u samom startu opredelili da  štitimo radnike, a ne poslovodstvo koje u JKP dolazi i odlazi  – zaključuju u Sindikatu „Sloga“ –  JKP Parking servis Beograd.

Informativna služba Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top