Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Tražimo novčanu pomoć i za nemedicinske radnike

Sloga: Tražimo novčanu pomoć i za nemedicinske radnike

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite pozivaju Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da po hitnom postupku donesu odluku kojom bi se pomoć od 10.000,00 dinara dodelila i nemedicinskom osoblju u sistemu socijalne zaštite.

Činjenica je da su zdravstveni radnici podneli najveći teret u borbi protiv korona virusa i da bilo koja pomoć ne može nadoknaditi podnetu žrtvu, ali smatramo da i kolege koji nisu zdravstveni radnici značajno doprinose toj borbi.

Odluka da pomoć bude isplaćena samo zdravstvenim, a ne i nemedicinskim radnicima, poput higijeničarki, servirki, vozača i slično, samo je dovela do nastavka podeljenosti izmeću zaposlenih, jer se jedan broj opravdano osetio manje vrednim.

Nadamo se i iskreno verujemo da je prilikom odlučivanja o tome ko će dobiti pomoć u zdravstvenom sistemu došlo do nenamerne greške u proceni, te je neophodno da se u najkraćem mogućem roku ova nepravda ispravi i da svi zaposleni u sistemu socijalne zaštite linearno dobiju pomoć od 10.000,00 dinara.

U slučaju da je ovo namerno urađeno i da je sračunato izuzet nemedicinski kadar iz pomoći, bojimo se da je država sebi zabola kolac u zdravstveni sistem.

Informativna služba

 

 

..

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*