Home » OBAVEŠTENJA » Ćutin poziv na jednosatnu obustavu rada neodgovoran!

Ćutin poziv na jednosatnu obustavu rada neodgovoran!

Najava Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka da će pozvati sve građane Srbije na jednočasovnu obustavu rada je olak i neodgovoran potez koji može rezultirati otkazima i rasipanjem energije radnika za neki budući generalni štrajk koji će se konkretno ticati njihovog života i egzistencije.

–  Smatramo da je borba za životnu sredinu i zdravo okruženje od izuzetne važnosti za celu Srbiju i narod. Zdrava i čista voda,vazduh i zemlja nemaju cenu, ali te probleme ne treba mešati sa obustavom rada, jer te dve stvari nemaju nikakve veze. Po zakonu Republike Srbije isključivo sindikat ima pravo i mogućnost da organizuje i pozove na štrajk. Generalni štrajk pod ovakvim uslovima i neorganizovan je praktično nemoguć, a da ne ostavi ozbiljne posledice po sve one koji budu prihvatili poziv da učestvuju u obustavi rada, jer ih poslodavci mogu sasvim opravdano ostaviti na ulici. Štrajk ili obustava rada su poslednje i najjače oruđe radnika i svako pozivanje na “ad hok”  štrajkove su neodgovorni i idu u korist isključivo onima protiv kojih treba štrajk organizovati, kaže predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*