Home » OBAVEŠTENJA » Sloga traži ukidanje poslaničkog imuniteta narodnom poslaniku Milanu Petriću
Sloga traži ukidanje poslaničkog imuniteta narodnom poslaniku Milanu Petriću

Sloga traži ukidanje poslaničkog imuniteta narodnom poslaniku Milanu Petriću

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražiće od Administrativnog odbora Skupštine Srbije da ukine poslanički imunitet narodnom poslaniku Milanu Petriću radi vođenja krivičnog postupka, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u sindikatu.

Poslanik Petrić je tokom 2014. godine sa grupom bivših sindikalaca „Sloge“ na nezakonit način pokušao smenu legalno izabranog predsednika Željka Veselinovića, i u tom periodu je kao jedan od ovlašćenih deponenata banke omogućio podizanje i nenamensko trošenje sindikalnog  novca.

Poslanik Milan Petrić, sindikalac koji je otuđio mandat „Sloge“

Kako je Viši sud u Beogradu doneo pravosnažnu presudu/rešenje kojim se potvrđuje da je Željko Veselinović jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, a presuda postala pravosnažna, uvidom u dokumentaciju i novčane transakcije sindikat je utvrdio da je poslanik Petrić prekršio zakon, naneo višemilionsku štetu sindikatu, kao i učinio druge nezakonite radnje u matičnoj sindikalnoj organizaciji.

Nadamo se da će pravda i zakon preovladati i da će poslenik Petrić kao i svaki drugi građanin odgovarati pred zakonom, da se neće skrivati iza poslaničkog imuniteta, posebno mandata koji mu više ne pripada, a koji je on protiv volje i saglasnosti Udruženih sindikata Srbije „Sloga“  ustupio Srpskoj narodnoj partiji  (SNP) i tako joj omogućio da postane parlamentarna stranka bez podrške birača.

U Beogradu,  25 novembra 2015.

Glavni odbor USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Kada krece akcija diskreditacije.

  2. Ljudi dajte vec jednom krenite da ga jednom za svagda raskrinkamo.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top