Home » OBAVEŠTENJA » Verbiću, odlazi!

Verbiću, odlazi!

Beograd, 23. novembar 2015. – Članovi Sindikata zaposlenih u nauci okupili su se danas u Beogradu na Trgu Nikole Pašića da javno izraze nezadovoljstvo svojim položajem u društvu. Odjekuje „Verbiću, odlazi“!

Okupljanjima na trgu Nikole Pašića obratila se predsednica Sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Đurđica Jovović koja je kazala da su danas tu da podsete ministra Verbića da postoje.

Nažalost, kazala je ona „Verbić je naučio da samo na ulici ljudi mogu da dobiju svoja prava. Ništa se nije promenilo u odnosu na 2013. godinu. I dalje smo trošak za državu“.

Ona je upozorila da će 2016. godina  biti još gora, jer od januara možda neće imati ništa.
Nakon obraćanja, kolona od nekoliko stotina protestanata krenula je u šetnju do Ministarstva prosvete i Vlade Srbije gde su predali svoje zahteve.

Njihov glavni problem je u projektnom finansiranju, jer to finansiranje podrazumeva da naučni radnici imaju tretman honorarnih radnika, iako su oni zaposleni i rade u skladu sa Zakonom o radu.

Oni ujedno i traže da im se izjednači status istraživača sa nastavnim osobljem u visokom obrazovanju, kao i normativno regulisanje statusa nauke u Srbiji.

Zahteve radnika u nauci podržali su i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“.

Skup koji je obezbeđivao manji broj policajaca je završen bez incidenata.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*