Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Efektivi

Podrška Efektivi

Beograd, 27. novembar 2015. –  USS SLOGA podržava, za subotu 28. novembar 2015. godine najavljeni protest udruženja građana Efektiva, u borbi za zaštitu građana od beskrupulozne i organizovane krađe i dovođenja u položaj večitih dužnika prema bankama koje na teritoriji Srbije deluju apsolutno protivzakonito i protivustavno.

Udruženje Efektiva - logoSrbija je jedina država u regionu koja nije donela očekivane odluke i sprovela mere zaštite građana od zelenaških kredita, a sve što je do sada učinjeno je šminka koja služi isključivo u korist bankara.

Ovo je problem svih korisnika kredita ali i uslov da se spreči dalji nekontrolisani odliv deviza iz Srbije, što je jedan od najvećih problema srpske ekonomije.

Zbog toga će predstavnici USS Sloge podržati i učestvovati u najavljenom protestu Efektive.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Hvala na podrsci!

  2. vladimir radosavljević

    Zašto je važno podržati protest Efektive? Zato što se tu ne radi samo o ljudima koji su žrtve organizovane bankarsko-politikantske bande zbog uzimanja stambenih kredita. Ovde se radi o glavi svima nama – da li država ispunjava svoju Ustavnu obavezu ( a i svrhu postojanja) – zaštite zajedničkih interesa svojih građana, ili je u službi interesa uskog kruga ljudi koji ostvaruju enormne profite? To je pitanje koje se tiče svih nas! U Srbiji je bar 80% ( a siguran sam i više) opterećeno nekom vrstom kredita (gotovinski, kreditne kartice, dozvoljeni minusi…) i svi smo mi žrtve, samo je pitanje koliko koga deru! Korisnici stambenih kredita su najugroženiji jer već veliki procenat njih više uopšte nije u stanju da servisira te kreditne obaveze, i čitave porodice su ugrožene egzistencijalno i životno. Bankarske krvopije sve ovo rade pod zaštitom države. A znamo kako su se u nekim državama sa njima razračunali! Mi od naših vlasti , na žalost, ne možemo očekivati da razjure tu lopovsku bandu i obeštete oštećene, jer znamo da su sa njima saučesnici. Ali zahtevamo da obezbede minimalnu zaštitu bar onoliko koliko su to učinile sve ostale zemlje u regionu. Zbog toga je važno da masovno podržimo ove proteste, jer se tiču svih nas. Zato, ko može, sutra na Slaviju, ispred NBS, u 10 sati. Vidimo se!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*