Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: SINDIKATI, KOJE SU TO PROŠIRENE TEME U ZOR-u?
SLOGA:  SINDIKATI, KOJE SU TO PROŠIRENE TEME U ZOR-u?

SLOGA: SINDIKATI, KOJE SU TO PROŠIRENE TEME U ZOR-u?

Beograd, 13. maj 2014. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” uopšte nisu iznenađeni odlukom iz današnjeg saopštenja Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost da ne žele da učestvuju u daljim pregovorima na izmenama Zakona o radu, zbog, kako kažu, proširenja tema u zakonu od strane Ministarstva rada.

Ovo je očekivani potez države ali i reakcija sindikata, s obzirom na to kako je formirana radna grupa, kako je pregovarano i koliko je netransparentnosti i isključenja javnosti u svim dosadašnjim pregovorima bilo.

Mi smo kao sindikat od početka upozoravali na moguće posledice koje se mogu zbog isključenja javnosti desiti, ali smo bili i ostali zainteresovani za aktivno učešće u pregovorima i pronalasku najboljih realnih mogućih rešenja za svet rada.

Smatramo da bi trebalo da, ukoliko neće Ministarstvo rada, ova dva sindikata javno objave Nacrt o izmenama i dopunama Zakona o radu koji im je u petak podeljen, kao bi svi sindikati, radnici i celokupna javnost imali uvid u ono šta se svetu rada nudi!

Mislimo da više nema smisla dozirati javnost poluinformacijama oko pregovora na izmenama zakona o radu i šta to u njegovoj polaznoj osnovi ima.

Javnost ima pravo da zna – koje su to proširene teme?

U suprotnom, mišljenja smo da je i ovaj potez možda dogovoren i iznuđen sa sindikatima koji sebe nazivaju reprezentativnim , kako bi se mimo njih doneo novi zakon, odlukom Vlade Srbije da ga usvoji po hitnom postupku, a odgovornost svalila na nesposobnost svih sindikata.

Takvu vrstu odgovornosti mi nikada nećemo prihvatiti , jer u kreiranju i pregovorima oko zakona od početka smo ignorisani i nismo u tome učestvovali!

Informativna služba 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top