Home » OBAVEŠTENJA » Sloga reprezentativna u BizLinku iz Prokuplja

Sloga reprezentativna u BizLinku iz Prokuplja

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ove nedelje beleže još jedan uspeh, ovoga puta u utvrđivanju reprezentativnosti, u kompaniji BizLink u Prokuplju.

Za samo desetak dana od osnivanja sindikata Sloga u američko –tajvanskoj kompaniji u Prokuplju, naš sindikat je uspeo da zadobije poverenje više od 20 odsto zaposlenih, od njih više od 500, koliko radi u toj  fabrici koja se bavi proizvodnjom kablova i kablovksih sistema za aparate za domaćinstva i električne uređaje.

Za to najveću zaslugu ima 27- godišnji predsednik sindikata, Milan Milenković, po zanimanju  diplomirani ekonomista, kome je motiv sindikalnog aktiviranja to što želi da pomaže radnicima.

On je prema rečima predsednika USS Sloga Željka Veselinovića  uspeo da u vrlo kratkom roku stekne poverenje radnika koji su mu potpisali pristupnice, a kako kaže i dalje se učlanjuju u sindikat.

Veselinović kaže  da je danas retkost da se mladi obrazovani ljudi uključuju u sindikalni aktivizam i da je Milan, kako je istakao “ pravo osveženje, kako za Slogu, tako i za sindikalni pokret”.

Prvi čovek Sloge dodaje da kompanija “Bizlink” ima dosta posla, i da očekuju i još veće poslove sa američkom kompanijom “Tesla”, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta.

Veselinović posebno ističe kako Bizlink vuče korene iz Amerike koja ima kulturu socijalnog dijaloga.

“Ja mogu da kažem da bih voleo da što više američkih kompanija posluje u Srbiji, jer takve kompanije imaju dugu tradiciju kulture socijalnog dijaloga i poštovanja radničkih prava”.

Predsednik Sloge za kraj kaže i da je dogovoreno da obiđe tu fabriku čim se uslovi poprave, odnosno oslabi virus Korone koji trenutno trese čitavu Srbiju.

Inače, kompanija BiZlink je osnovana 1996. godine sa sedištem u Silikonskoj dolini, u Americi. Pozicionirana je na Tajvanskoj berzi i posluje u više zemalja, od Sjedinjenih Američkih država preko Japana, Indije, Irske, Kine, Meksika do Malezije i Tajvana, Slovačkoj i Republici Srbiji.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” čestitaju na reprezentativnosti kolegi Milenkoviću, njegovim saradnicima i članstvu žele svaki dalji uspeh u radu.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content