Home » OBAVEŠTENJA » Predstavnici Sloge u obilasku pogona Falk Ista u Rumi

Predstavnici Sloge u obilasku pogona Falk Ista u Rumi

Delegacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koju je predvodio predsednik sindikata Željko Veselinović i predstavnici sindikata Sloga u Falk Istu, Uroš Savić, članovi odbora, Darko Videnović i Milan Tasić, obišli su istureni pogon te kompanije u Rumi.

Pogon ove kompanije u Rumi je nekadašnja fabrika za proizvodnju obuće „Fruška Gora“  sa oko 300 zaposlenih,nekada poznata po proizvodnji  čuvenog dečijeg brenda „Naturino“, a sada deo Falk Ista, italijanske kompanije za proizvodnju obuće iz Knjaževca, koja je kupila knjaževačku ”Ledu”, fabriku ”Toza” u Zrenjaninu i ”Fruška gora ” u Rumi.

„Sloga kao većinski sindikat u Falk Istu je potpisnik kolektivnog ugovora. Iako nema članova u Rumi, na sve zaposlene i u tom pogonu se primenjuje kolektivni ugovor iz kompanije u Knjaževcu. Mi smo upravo zato došli u Rumu da razgovaramo sa zaposlenima i pronađemo predstavnika za naš sindikat koji će predloge koje imaju radnici iz tog pogona rešavati zajedno sa našim predstavnicima iz Knjaževca“, kaže predsednik sindikata „Sloga“, Željko Veselinović.

On dodaje da mora da istakne zahvalnost generalnom direktoru Falc Easta Sauru Deziju, koji je omogućio posetu proizvodnom pogonu u Rumi, ali i direktorki pogona Suzani Milinović, koja ih je ugostila, pokazala fabriku, proizvodne pogone i omogućila da razgovaraju sa svim radnicima sa kojima su hteli.

„Moram da priznam da me je ovakav odnos poslodavca prijatno iznenadio i pokazao kako socijalni dijalog može da funkcioniše na veoma visokom nivou, da pokaže da sindikati nisu neprijatelji poslodavcima, već partner koji treba biti korektivan faktor koji će sa poslodavcem da radi u interesu kompanije, a samim tim i svih zaposlenih“, ističe Željko Veselinović, predsednik sindikata „Sloga“.

Sindikat Sloga je jedini sindikat u Falc Istu koji okuplja više od dve trećine zaposlenih.  Pre formiranja u fabrici je  delovao Samostalni sindikat Srbije, koji ništa nije preduzimao u interesu radnika, koji su radili ispod minimalca, bili šikanirani i maltretirani, sve dok Sloga nije osnovala sindikat .

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top