Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: RADNICI AMSS OD SUTRA U NEPREKIDNOM PROTESTU!

SLOGA: RADNICI AMSS OD SUTRA U NEPREKIDNOM PROTESTU!

BEOGRAD, 26. maj 2014. godine – Radnici Auto – moto saveza, članovi “Sindikata Sloge AMSS“, od sutra, 27. maja, od 10 časova, nastavljaju ranije započeti protest, ovoga puta sa neograničenim trajanjem ispred Vlade Srbije i ostaće ispred Nemanjine 11 sve dok im se problem ne reši. Ukoliko ih niko ne primi i ne započne rešavanje problema, stupiće u štrajk glađu!

amssRadnici zahtevaju da generalni sekretar AMSS Aleksandar Nikačević ispoštuje odluku skupštine tog saveza o njegovoj smeni i da im se omogući da se vrate na posao i na svoja radna mesta.
Smatramo da je krajnje vreme da se država i njene institucije konanačno uhvate u koštac sa problemima u AMSS, najvećem poslovnom sistemu sa najvećom mrežom auto centara u preko 70 gradova širom Srbije, koji pružaju sve vrste usluga vozačima.

AMSS ne funkcioniše normalno, pošto Nikačević sa svojim privatnim obezbeđenjem ne dozvoljava radnicima da uđu u zgradu Saveza, čime ih je praktično isterao na ulicu. Da apsurd bude veći, radnici nam  kažu da im čak nije dozvoljeno  da u prostorijama AMSS daju dobrovoljno krv za potrebe ugroženih tokom poplava.  Gde je tu pravna država i da li je jedan pojedinac jači i važniji od većine zaposlenih i onih kojima je pomoć potrebna, gorko je pitanje koje sada ostaje isključivo na Vladi da reši.

Podsećanja radi, većina radnika AMSS su sredinom aprila započeli sa protestima u kojima zahtevaju smenu Nikačevića, zbog finansijskih malverzacija i gubitaka, što je on odbacio i uzvratio im da su nesposobni neradnici i da je skupština na kojoj je izglasana njegova smena bila nelegalna.

Zbog vanredne situacije i poplava, zaposleni su zamrzli protest i priključili se masovnoj solidarnosti u pomoći ugroženom stanovništvu.

INFORMATIVNA SLUŽBA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*