Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Premijerka da obelodani ugovor sa Fijatom

Sloga: Premijerka da obelodani ugovor sa Fijatom

Beograd, 11.07.2017. –

Štrajk u Fijatu je posledica očigledno lošeg i po radnike i državu štetnog ugovora koji se i dalje čuva kao državna tajna, budući da Srbija italijanskom automobilskom gigantu godinama izdvaja subvencije, oslobađa ga brojnih poreza i daje mu jeftinu radnu snagu.

To što premijerka Ana Brnabić apeluje na prekid štrajka kako bi se selo za pregovarački sto, uz konstataciju da su “Srbija, Fijat i sami radnici mnogo izgubili i da više nema ni minuta za gubljenje”, po nama pomalo liči na nameru da se sva krivica mogućeg odlaska Fijata iz Srbije prebaci na radnike zbog štrajka.

Tačno je da nema više vremena za gubljenje, ali za vreme koje radnici provode u slabo plaćenom radu i životu koji na sve liči, samo ne na život koji bi bio pristojan i dostojan čoveka, zbog čega su upravo radnici Fijata započeli štrajk.

Opravdano se bojimo da premijerka ne razume svoj položaj, niti shvata situaciju radnika Fijata koji samo traže početak ispunjenja obećanja o boljem životu koji je obećao njen predhodnik, a koji je odlaskom sa tog mesta upravio nju postavio na funkciju premijera sa vrućim kestenom koji sada očigledno ne može da drži u ruci.

Zato apelujemo na nju da bude odgovorna prema radnicima Fijata, da obelodani ugovor, kako bi javnost konačno saznala istinu i time otklonila sve veće sumnje da se Fijat sprema na odlazak iz Srbije zbog isteka ugovora.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*