Home » SLOGA VESTI » SLOGA: Predsednik Sindikata policije Sloga pravosnažno oslobođen optužbe, MUP odmah da ga vrati na posao

SLOGA: Predsednik Sindikata policije Sloga pravosnažno oslobođen optužbe, MUP odmah da ga vrati na posao

Viši sud u Užicu odbio je žalbu Osnovnog javnog tužioca u Užicu i potvrdio presudu Osnovnog suda u Užicu kojom je predsednik Sindikata Sloga Grad Užice i predsednik Sindikata policije Sloga Glišo Vidović pravosnažno oslobođen optužbe.

Svemu je prethodio događaj njegovih sindikalnih aktivnosti iz jula 2021. godine, kada je preko pravne službe preduzeća AD Putevi Užice tražio razgovor sa direktorom Lekom Korićancem u vezi kršenja Zakona o radu u poslovanju tog preduzeća.

Vidović se sumnjičio da je u službenom razgovoru, koji je vodio kao sindikalni zastupnik, pravnici AD Puteva Užice navodno rekao da je „brz na obaraču“, što je on negirao i tvrdio da je rekao da je “brz na olovci”. Međutim, od strane OJT pokrenut je optužni predlog kojim se teretio da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti direktora Puteva Leka Korićanca.

Nakon davanja izjave u vezi događaja Vidović je od strane načelnika Policijske uprave Užice suspendovan i udaljen iz službe, oduzeta mu je policijska značka, i pokrenut disciplinski postupak, koji je još uvek u toku i nije završen.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da ispoštuje presude Sudova  i odmah vrati na posao Vidovića, jer se u samom postupku dokazalo ono na šta smo od početka ukazivali, a to je da je Vidović kao častan policajac, sindikalni aktivista i diplomirani pravnik bio predmet odmazde, isključivo zbog svojih sindikalnih aktivnosti u “Sindikatu Sloga Grada Užice” i podnošenja više desetina krivičnih prijava protiv nesavesnih poslodavaca, čime se našao na udaru lokalnih političkih moćnika.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ujedno pozdravljaju odluke Osnovnog i Višeg suda u Užicu, jer se ovim nesumnjivo vraća narušeno poverenje u sudstvo, vraća poverenje u nezavisnost institucija i time jača celokupno društvo koje teži demokratskim vrednostima.

Informativna služba

Više o ovome na: Glišo Vidović pravosnažno oslobođen Drugostepenom odlukom


VIDEO: Skup podrške otpuštenom kolegi Vidoviću


About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content