Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podržava protest i zahteve penzionera

Sloga podržava protest i zahteve penzionera

Beograd, 30. 10. 2016. godine – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podržaće protest penzionera najavljen za utorak 1. novembra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu i pridružuje im se u zahtevima da se svima kojima su penzije i plate umanjenje vrate na nivo pre novembra 2014. godine, kao i da im se vrati do sada kompletno oduzeta suma novca.

IMG_8149Podržavamo u potpunosti njihove zahteve, budući da je program Vlade Srbije izrazito populistički, sveden na stvaranju suficita u budžetu realizacijom na štednji njenih građana u svim segmentima, zbog čega najviše stradaju penzioneri, socijalno ugrožene kategorije, trudnice, nezaposleni, ali i svi zaposleni bez obzira da li rade u javnom ili privatnom sektoru.

Neoliberalno-populistička ekonomska politika Vlade Srbije  i dalje nas osiromašuje, smanjuje nam kupovnu moć, i što je najgore nastavlja da u Srbiju dovodi strane kompanije koje se primamljuju jeftinom radnom snagom i subvencionisanjem sredstvima države kojima se svi građani i dalje zadužuju kod MMF i Svetske banke.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su protiv takve ekonomske politike, jer smatraju da „imati posao ne znači samo da ga imaš, već i da radiš, zaradiš, a onda i živiš od svog poštenog rada i penzije koju si unapred zaradio“.

Nažalost, u Srbiji se sve svelo na rad isključivo zarad pukog preživljavanja, uz svakodnevno plašenje građana nekakvim bankrotstvom i nastavkom sprovođenja mera štednje i socijalne stagnacije građana pod direktnim diktatom MMF-a, što nije prihvatljiva ekonomska politika koju bi mi kao ozbiljan sindikat podržali.

Ovim povodom predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović uputio je i pismo podrške Udruženju sindikata penzionera Srbije.

 

Informativna služba 

plakat1_grb1

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content