Home » OBAVEŠTENJA » Sloga posetila štrajkače u „Zastava INPRO“

Sloga posetila štrajkače u „Zastava INPRO“

Pored vrata natpis „Molim Boga da ne bude mrtvih“, unutra improvizovani kreveti na metalnim rafovima i dušeci na naduvavanje na kojima očajni i vidno iscrpljeni radnici invalidi rada već danima štrajkuju glađu.

Beograd – Kragujevac, 01.11.2016. –  Delegacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ na čelu sa potpredsednikom Predragom Đurićem i članovima Glavnog odbora, Bojana Dimitrijević i Nemanja Stojanović, posetili su juče radnike sa statusom invalida rada u preduzeću „Zastava INPRO“ u Kragujevcu koji danima štrajkuju glađu jer nisu uspeli da postignu dogovor sa predstavnicima vlasti da neće ostati bez posla kao tehnološki višak.

– Došli smo da podržimo naše kolege i da im pružimo punu podršku u njihovim zahtevima da reše svoj status i probleme. Ono šta je zabrinjavajuće, posebno mene i mojih kolega jer smo iz branše zdravstva je njihovo trenutno jako loše zdravstveno stanje za šta je najodgovornija država i predstavnici vlasti koji bi trebalo da znaju da su direktno odgovorni za njihovo zdravlje, rekao je kratko nakon posete radnicima potpredsednik USS „Sloga“ i predsednik Sindikata zdravstva Predrag Đurić.

A kakva je situacija u tom predzeću i u kakvom se stanju trenutno nalaze radnici najbolje ilistruju fotografije koje možete pogledati u nastavku.

Pored vrata natpis „Molim Boga da ne bude mrtvih“, unutra improvizovani kreveti na metalnim rafovima i dušeci na naduvavanje na kojima očajni i vidno iscrpljeni radnici ovog preduzeća već danima štrajkuju glađu, a država i vlast ćute.

 

Informativna služba

7

1

2

3

4

5

6

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*