Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: odmah povećati minimalnu cenu rada

Sloga: odmah povećati minimalnu cenu rada

SAOPŠTENJE:

Beograd, 8. septembar 2015.- To što Socijalno-ekonomski savet (SES) juče nije doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2016. godinu, za Udružene sindikate Srbije Sloga nije nikakvo iznenađenje, budući da sve ekonomsko – finansijske mere u Srbiji donosi i sprovodi Vlada pod budnim okom njenih finansijskih mentora MMF-a i Svetske banke.

Udruženi sindikati Srbije Sloga smatraju da je cena rada morala biti povećana, i to odmah najmanje na 250 dinara po radnom času, jer sadašnja cena od 121 dinara za osam sati rada za većinu zaposlenih u Srbiji  nije dovoljna za dnevno preživljavanje, a kamo li za njihove mesečne potrebe.

Zaposleni u Srbiji na svakom koraku trpe diskriminaciju zbog niske zarade, socijalno raslojavanje sve više uzima maha, bogati postaju sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji, dok se stvara nova klasa ljudi,  koja radi, ali ne može da živi od svog rada i naknade koju za taj rad dobija.

Zato od članova SES-a, posebno od predstavnika sindikata zahtevamo da prestanu sa farsom izigravanja socijalnog dijaloga, jer to nije rijaliti za uveseljavanje radnika, već ozbiljan šamar celokupnom svetu rada koji od njih očekuje neki boljitak.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content