Home » OBAVEŠTENJA » Mogući pravci revitalizacije sindikalnog pokreta
Mogući pravci revitalizacije sindikalnog pokreta

Mogući pravci revitalizacije sindikalnog pokreta

Centar za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert, u utorak, 8. septembra u Beograd Art Hotelu organizuju drugi Sindikalni forum na temu “Mogući pravci revitalizacije sindikalnog pokreta”

cats

 

Brojna radnička i sindikalna pitanja traže i zaslužuju javnu reč i umnu raspravu. Bez tematizovanja i rasprave o sindikalizmu i sindikatima nema izlaza iz sindikalne krize.

Retko ko danas u svetu negira sindikalnu krizu. O njoj se u svetu govori, raspravlja, istražuje, analizuje – a kod nas se o njoj uglavnom ćuti!

Ne prećutkuje se kriza, prećutkuju se sindikati i sindikalizam, radnici i radničko organizovanje.

Sindikatima Srbije danas nedostaje istraživački i naučni pristup, ali i debata i rasprava kao forme iniciranja i diseminacije novog pristupa rešavanju pitanja koje nameće kriza.

Odlučili smo se za sindikalni forum da ne bi ćutali o radu i radnicima, sindikatima i sindikalizmu, proletarijatu i prekarijatu, socijalnim partnerima i socijalnom dijalogu, klasnoj borbi i klasnom kompromisu…

U radu Foruma učestvuju:

– Dr. Dragan Bagić, Filozofski fakultet, Zagreb: “Strategije revitalizacije hrvatskih sindikata u kontekstu pristupanja Evropskoj Uniji”;

– Roland Tremper, potpredsednik nemačkog sindikata Ver.Di za Berlin: “Strategije za revitalizaciju sindikata u Evropi: Iskustva iz Nemačke”;

– Miloš Baković Jadžić, Centar za politike emancipacije, Beograd: “Uloga sindikata u odbrani javnog sektora”, i

– Srećko Mihailović, Centar za razvoj sindikalizma, Mladenovac: “Kako oživeti sindikate: Izvori sindikalne moći u Srbiji”.

Forumu će prisustvovati i predstavnici Udruženih sindikata Srbije Sloga, koje će predvoditi njihov čelnik Željko Veselinović.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top