Home » СЛОГА ВЕСТИ » Хоћемо ли се агресијом отимати за хлеб или посао?
Хоћемо ли се агресијом отимати за хлеб или посао?

Хоћемо ли се агресијом отимати за хлеб или посао?

Београд, 4. септембар 2015. – Удружени синдикати Србије Слога након синоћњег убиства у Земуну и јутрошњег напада на возача тролејбуса на линији 28 у Београду, упозоравају да је српско друштво у тешком стању агресивности, где је све мањи корак од вербалне расправе до физичког насиља или убиства!

1Овога пута ми нећемо апеловати о проналажењу и санкционисању починилаца, увођењу статуса службених лица и слично, јер су то излизане фразе које се већ сутрадан забораве и које нико више не помиње све до неког наредног и новог инцидента.

Ми још увек немамо праве одговоре на нека ранија пребијања којима су били изложени новинари, полицајци, здравствени радници, возачи и многи други, али се свакодневно у разним ТВ емисијама излажемо агресијом као нормалним, уобичајним и прихватљивим образцем живљења.

Зато отворено постављамо питање: зашто ћути друштво, институције попут Српске академије наука и уметности (САНУ) и зашто не реагују по питању све већег моралног и културног посрнућа нације и нарастајуће агресије у друштву?

Од државе, као најважнијег агенса социјализације, очекујемо да у највећој могућој мери редукује, смањи и адекватно санкционише агресивност, али од интелектуалне елите да српско друштво оспособи за морално и друштвено одговорно понашање.

Сматрамо да је ово питање од великог значаја за будућност државе у којој живимо, јер агресивно понашање у Србији забрињавајуће постаје све више друштвено прихватљиво.

Профит, тежња за моћи и разне борбе за политичку превласт, намећу још једно питање – хоћемо ли се сутра у све израженијој немаштини и беди такође агресијом отимати за хлеб или посао?

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top