Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA OBIŠLA ČLANSTVO U FAP KORPORACIJI

SLOGA OBIŠLA ČLANSTVO U FAP KORPORACIJI

Predstavnici Sloge, juče su boravili u Priboju i obišli svoje članove koji od 19.03 o.g. traže svoja prava i ne odustaju od:  hitne isplate zarada, zakazivanja vanredne Skupštine akcionara FAP-a i ostavke članova Nadzornog odbora i Odbora direktora.

fap_171012Poslodavac  je prekršio obećanje koje je dao u pisanoj formi (dnevne vesti ) i usmeno (preko upravnika Pogona uoči štrajka upozorenja) da će platu isplatiti do srede 20. marta.

Predstavnik poslodavca je dao neproverenu informaciju da će se oko 60% plate isplatiti do petka 22.marta.

Prošle godine nisu  dobili subvencije za 3 zarade, ali im  predstavnik poslodavca nije dao podatak ko je za to odgovoran.

Štrajkački odbor je zauzeo stav da je za taj katastrofalan promašaj krivo tadašnje kompletno poslovodstvo. Ocenjeno je da je izveštaj o isplati zarade, kao i obezbeđenje posla nezadovoljavajući.

U FAP-u se  dele   letci  o zabrani štrajka,  ne dozvoljava se  privatan izlazak, presiraju  se radnici  obezbeđenja. Zaključujemo   da  je nposlodavac  prekršio zakon o štrajku : Član 19, član 15. stav

Odbor je doneo odluku da se za sada, u cilju smanjenja tenzija, ne podnose prijave protiv poslodavca, pod uslovom da učesnici štrajka ne budu na bilo koji način sankcionisani.

Predstavnik poslodavca se nije precizno izjasnio o zakazivanju vanredne skupštine FAP-a, osim,  da je pravna služba dobila zadatak da radi na promeni Statuta u spornim odredbama.

Na taj način poslodavac je prekršio precizan dogovor sa štrajka upozorenja da će se sporni član promeniti u roku od 7 dana , i zakazati skupštinu .

Ostavka članova Nadzornog odbora i Odbora direktora

Srbislav Kaličanin,  imenovani director (treći po redu)   istakao je,  da on lično nije prihvatio rešenje o postavljenju,  spreman je da ponudi ostavku u Odboru direktora , a da za druge članove odbora direktora nema informaciju po ovom pitanju.

Štrajkački odbor će delovati i raditi u skladu sa odredbama „Zakona o štrajku“ i o svemu blagovremeno izveštavati radnike. Štrajkački odbor će pregovarati sa rukovodstvom o ispunjenju zahteva štrajka.

Da li će biti generalnog štrajka 27.03.2012. god. pokazaće naredni dani?

Info Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content